Excelsior M heeft met een late treffer van Vincent v.d. Berg in en tegen Lienden de volle winst weten te behalen maar wat heeft de ploeg van de vertrekkende Jeroen Rijsdijk het zich moeilijk gemaakt. Zeker in de eerste helft speelde het uitstekend voetbal en hadden de vele kansen minimaal 2 doelpunten moeten opleveren. Daardoor werd het onnodig spannend op sportpark de Abdijhof maar was het uiteindelijk zeer verdiend dat de Tricolores aan het langste eind trokken.

Met Michael Poeljes op rechts en Kevin Ringeling in het centrum begon Excelsior M goed aan de wedstrijd. Het speelde zeer verzorgd voetbal en liet Lienden geen moment in het spel komen. Het middenveld, evenals de verdediging, stond als een huis en de voorwaartsen werden constant bediend met fijne steekpasses (vooral van de voet van Daan Blij) of met mooie voorzetten vanaf de flanken.

Dat het voor rust niet wist te scoren was vooral te danken aan keeper Jan Schimmel, die met enkele knappe reddingen zijn ploeg voor een achterstand wist te behoeden. Vincent v.d. Berg was de meest dreigende speler aan Maassluise zijde maar zijn vizier stond in de eerste 45 minuten onvoldoende op scherp. Kon Lienden er dan helemaal niets tegenover stellen? Eerlijk is eerlijk; in het eerste bedrijf was dat niet of nauwelijks het geval. Keeper Jean Paul van Leeuwen moest een keer handelend optreden op een inzet van v.d. Meiracker maar daar bleef het ook bij.

Het spel van Lienden was uiterst pover en het is niet verwonderlijk dat de ploeg in de komende wedstrijden nog alle zeilen bij zal moeten zetten want de PD plekken dreigen voor de ploeg van Hans Kraaij jr.

Die moet in de rust wel tekeer gegaan zijn tegen zijn spelers want na rust kwam zijn ploeg stukken beter voor de dag dan voor rust. Nu was het Lienden dat in het eerste kwartier de bovenliggende partij was, maar de twee kansen die werden gecreëerd werden vakkundig door Jean Paul van Leeuwen onschadelijk gemaakt. Na het eerste kwartier herstelde Excelsior M zich en kreeg het vat op de beweeglijke Lienden spelers. Er werden opnieuw enkele kansen gecreëerd, maar net als in de voorgaande wedstrijden blijft scoren nog altijd lastig voor de ploeg van Rijsdijk.

Zou het dan weer op een gelijkspel uitlopen zullen de meegereisde supporters hebben gedacht…

Niets was minder waar. In de 70e minuut was het Vincent v.d. Berg die een vlotte counter van de Tricolores fantastisch afrondde. Nadat eerst Jean Paul van Leeuwen redding had gebracht op een kans van Lienden was het aan de andere kant plots 3 tegen 2 met van de Berg aan de bal. Zowel rechts als links had de spits afspeelmogelijkheden maar in plaats van de bal naar de flanken te spelen besloot hij vanaf 25 meter uit te halen. De bal verdween snoeihard in de rechterbovenhoek, keeper Schimmel kansloos latend. Een volkomen verdiende treffer die eigenlijk veel te laat viel.

Lienden moest daardoor komen maar deed dat te voorspelbaar waardoor Excelsior M eigenlijk moeiteloos overeind bleef. Het had zelfs nog op 0-2 en 0-3 kunnen komen als opnieuw Schimmel niet in de weg had gestaan. Eerst redde hij op een inzet van de ingevallen Kevin Vink en later zag hij een gekrulde bal van Niels Redert tot zijn geluk naast gaan.

In de slotminuten ging uitblinker Schimmel bij een corner nog mee naar voren maar kon zijn ploeg niet aan een treffer helpen. Na 93 minuten besloot scheidsrechter de Winter dat het genoeg was.

Derhalve een dik verdiende overwinning voor Excelsior M dat weer voorzichtig naar boven kan kijken.