Excelsior M heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen weten om te zetten in een overwinning. In eigen huis werd G.V.V.V. met 1-0 verslagen. Deze stand was bij rust al bereikt door een treffer van jongeling Sekou Sylla. De stand had na 90 minuten nog veel hoger kunnen uitvallen voor de Tricolores maar dit was slechts het enige puntje van kritiek.

,,Een geweldige week voor Excelsior M”, zo vatte hoofdtrainer Dogan Corneille de afgelopen dagen samen. Na midweeks het hoofdtoernooi van de KNVB Beker te hebben bereikt via een 2-1 overwinning op FC ‘s-Gravenzande werd enkele dagen later aan deze overwinning een goed vervolg gegeven door een 1-0 winstpartij bij de competitiestart tegen G.V.V.V. De week kon vervolgens niet meer stuk toen rond de klok van 23.30 uur bekend werd dat in de 1e ronde van de TOTO KNVB Beker er een thuiswedstrijd tegen Landskampioen PSV werd geloot.

Na een wisselvallige voorbereiding was het van te voren lastig inschatten waar Excelsior M zou staan bij aanvang van de wedstrijd tegen de Veenendaler.  Waar Excelsior M zich afgelopen dinsdag kwalificeerde voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker daar verloor G.V.V.V. met ruime cijfers van T.E.C. En dus viel er wellicht iets te halen voor de Tricolores.

In de beginfase was het voor beide ploegen aftasten en werd het publiek, dat het vanwege de vele regen toch al zwaar te verduren had, niet getrakteerd op veel hoogtepunten. Pas in de slotfase van de eerste helft kon het thuispubliek de handen op elkaar doen. Eerst was het Vincent van den Berg die na een vloeiend lopende aanval over vele schijven de paal raakte. Eén minuut later was het Sekou Sylla die na een mooie één-twéé met Van den Berg wél doelman Johan Jansen wist te verschalken (1-0).

In de tweede helft waren de grootste kansen voor de thuisploeg maar lukte het maar niet om de bal in het net te krijgen. Zo was het onder andere Vincent van den Berg die na een uur spelen doelman Jansen op zijn weg vond nadat de aanvaller zich rondom het vijf meter gebied had vrij gespeeld.

De Tricolores mochten vervolgens in hun handen knijpen dat Jean-Paul van Leeuwen in het doel stond. De doelman reageerde op enkele schoten van G.V.V.V. zeer alert en behoedde zijn ploeg voor de gelijkmaker. De uitverkiezing tot ”man van de wedstrijd” was vervolgens een meer dan logische keuze van de ”commissie van wijze mannen”.

De overwinning zou niet meer in gevaar komen. Echter de enorm grote kansen die in de slotfase om zeep werden geholpen deed af en toe de wenkbrauwen fronzen. Zo hadden Marouane Afaker en invaller Assad el Harti al flink aan hun doelpuntenproductie kunnen werken. Het was het enige puntje van kritiek na afloop want een overwinning op het altijd sterke G.V.V.V. is een prima begin van het derde seizoen in de Tweede Divisie.

Komende zaterdag staat de volgende zware wedstrijd op het programma al de Tricolores zullen afreizen naar Rijnsburgse Boys. De wedstrijd begint om 15.30 uur op Sportpark Middelmors.

Excelsior Maassluis – G.V.V.V. 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 40. Sekou Sylla 1-0.

Scheidsrechter: Frank de Winter

Toeschouwers: 400

Opstelling Excelsior M: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Marouane Afaker, Stephan Kruithof, Daan Blij (77. Assad el Harti), Vincent van den Berg (86. Dean van Ooijen), Kevin Dercks, Sekou Sylla (65. Niels Redert), Sefa Kurt, Milan van Ewijk.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos (74. Simon Brouwer), Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Wilco den Hartog (36. Danny de Leeuw), Jeremy de Graaf, Laurens van der Voort, Robin Mulder, Sherwin Grot (61. Martin van Eck), Mart de Jong.

Geel: Sherwin Grot, Bart Hulsbos (GVVV)

Samenvatting: