Excelsior M heeft zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen. Tegen Jong Vitesse werd het 5-2. Voor Jong Vitesse betekende de nederlaag dat de ploeg degradeert naar de Derde Divisie. Dean van Ooijen was met een hattrick de grote man aan de kant van Excelsior Maassluis.

Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat Excelsior M vol voor de winst ging en niet nog eens af wilde gaan op eigen veld tegen een laagvlieger. Excelsior M pakte direct het initiatief en drukte Jong Vitesse terug op eigen helft. Na een klein kwartiertje resulteerde dit al in de openingstreffer. Kilian Berkhout zette goed druk op verdediging van Jong Vitesse, ontfutselde de bal en gaf een ‘lekker’ steekballetje op Dean van Ooijen die hierdoor vrij voor keeper Jeroen Houwen kwam. Dean schoof de bal vervolgens beheerst in het doel waardoor Sportpark Dijkpolder voor het eerst kon juichen: 1-0.

Het wedstrijdbeeld veranderde met deze voorsprong niet. Excelsior M was de bovenliggende partij en had weinig last van Jong Vitesse. Toch leidde het niet direct tot veel grote kansen. Er was zelfs een dood spelmoment nodig om de voorsprong te vergroten. Een vrije trap op zo’n 18 meter van het doel werd vakkundig binnengeschoten door Kevin Vink: 2-0.

Na rust ging Excelsior M onverminderd door met aanvallen. In de 59e minuut leidde dit tot de 3-0. Kevin Derckx werd weggestuurd op links. Hij legde de bal vervolgens panklaar voor de inlopende Dean van Ooijen die zo van dichtbij zijn tweede van de middag maakte.

Jong Vitesse leek rijp voor de slacht maar deed een minuut later juist wat terug. Via een vrije trap vanaf links kon Julian Lelieveld de bal achter Jean Paul van Leeuwen werken en zo de 3-1 op het scorebord zetten. Een echt offensief leidde deze treffer echt niet in. De Arnhemmers waren niet in staat gevaarlijk te worden en leken er bovendien ook niet in te geloven.

Excelsior M freewheelde ondertussen vrolijk verder en drukte dat ook uit in de score. Vincent v.d. Berg stuurde Dean van Ooijen weg op rechts. Hij wist zijn directe tegenstander uit te kappen en krulde de bal vervolgens bij de tweede bal achter de keeper.

Excelsior M bleef aanvallen maar moest in de 87e minuut nog wel een tegentreffer incasseren. Elton Kusi kreeg de bal voor zijn voeten na een mooie individuele actie van Alvin Fortes en kon hem van dichtbij afmaken.

Het slotakkoord was echter weer voor de tricolores. Na een prachtige counter met één keer raken over verschillende schijven was het Kilian Berkhout die een slim balletje van Vincent v.d. Berg afrondde: 5-2.

De nederlaag betekende dat de ploeg van John Lammers degradeert naar de Derde Divisie. Concurrenten HHC Hardenberg, AFC én Spakenburg wisten namelijk alle drie (!) te winnen wardoor Jong Vitesse de achterstand niet meer goed kan maken. Na Jong FC Twente is Jong Vitesse daarmee de tweede belofteploeg die degradeert.

Excelsior M klimt door de nederlaag van GVVV naar de vijfde plaats en staat er dus keurig voor. Bovendien rekende de ploeg van Jeroen Rijsdijk eindelijk af met de ‘vloek’ op thuiswedstrijden die dit seizoen was ontstaan. Voor het eerst sinds oktober (en dus ook voor het eerst dit kalenderjaar) won Excelsior M een thuiswedstrijd.