Excelsior Maassluis is de competitie begonnen met een nederlaag. De ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille moest zich in de thuiswedstrijd tegen VV Katwijk uiteindelijk met 0-2 gewonnen geven. De eindstand van bij rust al bereikt door treffers van Robbert Susan (strafschop) en Tim Freriks.

In de eerste helft hadden de bezoekers meer balbezit en was de eerste kans ook voor de oranjehemden. Doelman Jean-Paul van Leeuwen had echter een prima antwoord op een schot van Lars Weistra.

Amper vijf minuten later was het toch raak voor de Katwijkers. Aanvaller Youri de Winter, pas zaterdagochtend speelgerechtigd verklaard, begin in het eigen zestienmetergebied een overtreding op Paul Kok waarna scheidsrechter Vries niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Robbert Susan stuurde Van Leeuwen vervolgens naar de verkeerde hoek: 0-1.

Na ruim een half uur spelen viel ook de tweede treffer voor Katwijk. Susan verraste met een steekpass door de as de Maassluis-defensie waarna Tim Freriks zeer koelbloedig de bal in de verre hoek, achter Van Leeuwen werkte.

Na rust zette Excelsior Maassluis alles op alles om terug in de wedstrijd te komen. De Tricolores kregen ook enkele mooie kansen op de aansluitingstreffer. Helaas ontbrak het de formatie van Corneille aan het nodige geluk deze middag, want schoten van Redouan Omar Ouali (lat) en Marius van Mil (paal) troffen net geen doel.

Behalve een afstandsschot, dat nog ternauwernood uit de hoek kon worden getikt door Van Leeuwen, kreeg ook Katwijk geen kansen meer, waardoor er in de stand geen verandering meer kwam: 0-2.

Komende zaterdag staat de eerste uitwedstrijd voor Excelsior Maassluis op het programma. Dan reist de ploeg af naar GVVV, dat net als Excelsior Maassluis in de eerste competitiewedstrijd onderuit ging. De wedstrijd op Sportpark Panhuis begint om 14.30 uur.

Karakteristieken:

Excelsior Maassluis – VV Katwijk 0-2 (0-2)

Scoreverloop: 27. Susan (pen.) 0-1, 32. Freriks 0-2

Toeschouwers: 450

Scheidsrechter: Vries

Geel: Van den Berg (Excelsior Maassluis), Jongman, Susan (Katwijk)

Opstelling Excelsior Maassluis:
Van Leeuwen; El Baad, Smith, Kurt (89. Urbanus), Sylla; Van den Beemt, Ringeling, Omar Ouali (74. Van der Ende), Van den Berg, De Winter (62. Moreno), Van Mil

Opstelling Katwijk:
De Jong, Susan, Kok, Van der Meer, Jongman, Freriks, Weistra (69. Van Haaren), Van Mil, Scheimann (86. Esseboom), Sinteur, Blokland

Foto’s Harry Noordhof
Bekijk hier alle foto’s