Excelsior Maassluis is afgelopen dinsdagavond uitgeschakeld in de Voetbal Rijnmond Cup. Na 90 minuten stond er er tegen zondag hoofdklasser VOC een 2-2 eindstand op het scorebord waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. De Rotterdammers toonden zich hierin de sterkste en bekeren hierdoor verder in het grootste regiotoernooi van Nederland.

Dat het uiteindelijk tot strafschoppen kwam mocht al een klein wonder worden genoemd. Pas in de 90e minuut kon Vincent van den Berg de gelijkmaker voor Excelsior M maken vanaf de strafschopstip. In de eerste helft hadden de bezoekers een 0-2 voorsprong genomen en bracht Jamie den Hartog vlak voor rust de spanning terug (1-2). Na de late gelijkmaker ging het dus alsnog fout in de strafschoppenserie.

Voor Excelsior Maassluis betekende de nederlaag de eerste in de afgelopen twee seizoenen. De Tricolores wonnen immers de afgelopen twee edities van de Voetbal Rijnmond Cup.

Excelsior Maassluis – V.O.C. 2-2 (1-2) *V.O.C. wns

Scoreverloop: 38. Jamie den Hartog 1-2, 90. Vincent van den Berg 2-2.

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Jamie den Hartog (46. Milton Klooster), Daan Smith, Sefa Kurt, Sekou Sylla, Stephan Kruithof (69. Mo Taibi), Kevin Dercks, Redouan Omar Ouali (74. Kilian Berkhout), Soufian Charraoui (46. Jeremy Moreno), Vincent van den Berg, Daan Blij.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof