SINDS 1918

Excelsior M – De Treffers: Eerste thuiswedstrijd van het seizoen

//Excelsior M – De Treffers: Eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Excelsior M – De Treffers: Eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Aanstaande zaterdag speelt Excelsior M de eerste thuiswedstrijd in de Tweede Divisie. Na de overwinning in de eerste speelronde, uit bij Jong Sparta Rotterdam, komt De Treffers uit Groesbeek op bezoek. En dat is meteen een prachtig affiche. Kijkend naar de eindstand van vorig seizoen (De Treffers werd 4e, Excelsior M 5e) én de huidige selecties zullen beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

De roodzwarten van trainer Anton Janssen begonnen hun seizoen met een zwaarbevochten zege op GVVV (2-0). Na een vroege 1-0 voorsprong voor De Treffers, jaagde GVVV fanatiek op de gelijkmaker. Na een rode kaart voor De Treffers leek die gelijkmaker een kwestie van tijd. Deze kwam er echter niet dankzij uitstekend keeperswerk van Niels Kornelis. Het was vervolgens Cedric Badjeck die na een goed uitgespeelde counter de beslissende tweede treffer maakte.

Een spectaculaire openingswedstrijd dus voor De Treffers. Vorig seizoen was er tussen Excelsior M en De Treffers niet al te veel spektakel. Beide ploegen kregen wat kansen maar wisten elkaars verdediging uiteindelijk niet te slechten. De wedstrijd eindigde daardoor zoals deze begon: 0-0.

Haalden we thuis nog een punt, uit in Groesbeek werd er met 2-0 verloren. Aangezien De Treffers voorheen actief was in de zondagafdeling, werd er dus nooit gewonnen (of zelfs gescoord) tegen De Treffers. Van een ‘angstgenger’ is met de vrij prille historie uiteraard nog geen sprake maar dat het beter kan dan vorig seizoen is wel duidelijk. Wat dat betreft gaf Excelsior M in de openingswedstrijd tegen Jong Sparta alvast het goede voorbeeld. Na vorig seizoen twee maal niet te hebben gewonnen van Jong Sparta, lukte dit afgelopen zaterdag wel.

Afgelopen week werd bekend dat De Treffers in de eerste ronde van de KNVB beker zal uitkomen tegen hoofdklasser SC Genemuiden. Daar waar Excelsior M de penaltyserie van FC Lisse verloor en niet in de koker zat, is De Treffers dus nog actief op twee fronten. Met een zege in de eerste competitiewedstrijd en een loting met uitzicht op het bereiken van de tweede ronde van de KNVB beker, zal de stemming in de selectie van trainer Anton Janssen ongetwijfeld goed zijn.

Maar goede stemming of niet, Excelsior M zal er alles aan doen de drie punten in Maassluis te houden om zo ook na twee speelronden nog de volle buit in handen te hebben. Trainer Jeroen Rijsdijk kan hierbij beschikken over een nagenoeg fitte selectie. De langdurig geblesseerde Hamit Alptekin ontbreekt voorlopig nog. Robin v.d. Ende en Elson Almeida zijn inmiddels fit maar zullen naar verwachting (nog) niet in de basis beginnen.

De wedstrijd begint om 15:30 en wordt geleid door scheidsrechter Keijl.

2017-11-17T16:28:12+00:0029 augustus 2017|Nieuws|
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze cookies. OK!