De hoofdmacht van Excelsior Maassluis zal in aanloop naar haar vierde seizoen in de Tweede Divisie in ieder geval vijf oefenwedstrijden afwerken. Op zaterdag 20 juli staat de eerste training gepland en een week later de eerste oefenwedstrijd. Dan reist de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille af naar Zeeland waar die avond de wedstrijd tegen zondag Derde Divisionist Goes op het programma staat.

Thuiswedstrijden tegen SC Feyenoord en Westlandia
Enkele dagen later zullen de Tricolores op haar eigen vernieuwde hoofdveld spelen tegen het SC Feyenoord van oud-speler en trainer Raymond Frehé. Op zaterdag 10 augustus staat er een thuiswedstrijd op de rol tegen regioploeg Westlandia, dat speelt in de zondag Derde Divisie. Daarnaast speelt Excelsior Maassluis nog twee uitwedstrijden tegen OFC uit Oostzaan (zondag Derde Divisie) en Spijkenisse (zaterdag Hoofdklasse).

Geen voorronde KNVB Beker
Doordat Excelsior Maassluis afgelopen seizoen de 2e periodetitel – en later overigens ook nog de 3e periodetitel – wist te winnen zal het geen voorronde hoeven spelen voor de KNVB Beker. De Tricolores plaatste zich door de winst direct voor het hoofdtoernooi. Of op de datum dat de voorronde gepland stond een oefenwedstrijd zal worden gespeeld zal later bekend worden.