Excelsior M speelde zaterdag 6 januari in Sassenheim een oefenwedstrijd tegen Ter Leede. Een wedstrijd die als einduitslag 1-1 kende maar wel grote gevolgen had. Tobias Kleijweg moest al vroeg in de wedstrijd met een ogenschijnlijke (zware) kruisbandblessure met de brancard van het veld richting ziekenhuis. Niet veel later viel tot overmaat van ramp ook Kevin Ringeling uit met een vervelende hamstringblessure.

Trainer Jeroen Rijsdijk moet met afschuw gekeken hebben naar het uitvallen van beide verdedigers. De verdedigingslinie van de Tricolores wordt immers geplaagd door blessures. Nog altijd zijn Daan Smith en Michael Poeljes niet beschikbaar, maakte Robin van der Ende voor het eerst na 7 weken zijn opwachting en is voor komende zaterdag, waar het treffen met AFC op het programma staat, Sefa Kurt geschorst. Dat gaat in de komende week nog wel het nodige gepuzzel opleveren!

Over het spel van de Tricolores kan Rijsdijk al evenmin tevreden zijn geweest want Ter Leede was 80 minuten lang met afstand de betere. Het was dan ook niet verrassend dat de ploeg van Henk Wisman in de tweede helft op voorsprong kwam, maar invaller Smally Lake bracht Excelsior M niet veel later weer op gelijke hoogte (1-1). Daarmee was ook de eindstand bereikt in een wedstrijd die eigenlijk nooit kon boeien, mede door de vele wissels die beide trainers gebruikten.

Over het algemeen hoor je trainers roepen dat oefenwedstrijden vooral “nuttig” zijn om in het ritme te komen, spelers die terugkeren van blessures spelminuten te laten opdoen etc. Rijsdijk zal dat, voorafgaand aan de wedstrijd, ongetwijfeld ook hebben gedacht maar of hij na 90 minuten kon berusten in die gedachte moet ernstig worden betwijfeld.

Er valt in de komende dagen dus nog wel wat “te sleutelen” aan het elftal, dat a.s. zaterdag om 14.00 uur (!!) in Amsterdam tegen AFC de competitie hervat. De medische staf moet in ieder geval aan de bak!

Auteur: Arie van der Ende