Excelsior M won vorige week zijn laatste thuiswedstrijd maar moest in de laatste uitwedstrijd zijn meerdere erkennen in AFC. De Amsterdammers waren met 3-1 te sterk voor de mannen van Jeroen Rijsdijk. Excelsior M sluit het seizoen daarmee af op een keurige vijfde plaats. GVVV, dat Excelsior M nog kon inhalen, verloor namelijk met 2-5 van Jong Sparta Rotterdam.

De wedstrijd begon veelbelovend. Al na een paar minuten spelen kreeg Kevin Vink een grote kans. Hij wist deze echter niet te verzilveren waardoor het scorebord op 0-0 bleef staan. AFC bleek hierdoor niet van slag en zocht in de daaropvolgende minuten de aanval. In de 20e minuut resulteerde dit in het eerste doelpunt. Edip Biberoglu schoot een vrije trap loepzuiver binnen nadat hij zelf was neergehaald door Sefa Kurt.

Met Biberoglu is meteen de man van de wedstrijd genoemd. Want ondanks het feit dat Excelsior M geregeld de aanval zocht, was het in de tweede helft opnieuw de Amsterdamse spits die een doelpunt wist te maken. Nadat Excelsior M had kunnen scoren via een goede kopbal van Adair Veiga Lopes, kon Biberoglu een voorzet vanaf de achterlijn eenvoudig binnenwerken: 2-0.

Excelsior M gaf niet op en ging op zoek naar de aansluiting. En daarin was het al gauw succesvol. Een klassiek één-tweetje tussen invallers Adair Veiga Lopes en Stephan Kruithof, dwars door het hart van de Amsterdamse verdediging, werd koelbloedig afgerond door laatstgenoemde.

Verder dan deze aansluitingstreffer kwamen de tricolores helaas niet. Sterker nog, vier minuten later was de wedstrijd beslist. Na een overtreding op Edip Biberoglu kon scheidsrechter Bos niets anders doen dan de bal op de stip leggen. De spits van AFC ging zelf achter de bal staan en maakte zo zijn hattrick compleet: 3-1. In de resterende minuten kon Excelsior M de achterstand niet meer verkleinen en werd ook AFC niet meer gevaarlijk waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Excelsior M sloot zo het seizoen af in mineur maar eindigde wel op een keurige 5e plaats. Deze subtopnotering tussen alle grootmachten van het Nederlandse amateurvoetbal is zonder meer een prachtige prestatie en is hopelijk een opmaat voor weer een mooi seizoen in de Tweede Divisie.