Aanstaande zaterdag komt provinciegenoot Scheveningen op bezoek. Het gaat wat ver om van een derby te spreken maar een oude bekende is Scheveningen wel. In de historie speelden Excelsior M en Scheveningen regelmatig tegen elkaar op het hoogste amateurniveau. Na de promotie van Scheveningen, afgelopen zomer via de nacompetitie, is de confrontatie dus weer terug. Het is voor Scheveningen hun debuut in de Tweede Divisie en dat gaat ze na een lastige start eigenlijk heel goed af. Met een veertiende plaats en een ruime marge op de gevarenzone (elf punten) kan Scheveningen zich namelijk veilig wanen. Een prima debuut dus voor de ploeg van trainer John Blok.

De vorige ontmoeting, op Sportpark Houtrust, eindigde in 0-1. Opvallend: de week daarvoor speelde Excelsior M tegen Jong Almere en won met 3-1. Ook nu speelde Excelsior M voorafgaand aan de confrontatie met Scheveningen tegen Jong Almere City. Uitslag? ook nu 3-1 in het voordeel van Excelsior M. Helaas is de Tweede Divisie niet zo voorspelbaar dat we nu direct een 1-0 op kunnen schrijven. De geschiedenis herhaalt zich in deze divisie immers niet zo vaak, de Tweede Divisie is een wekelijkse loterij. Wat wel structureel lijkt is de moeite die Excelsior M heeft met laag geklasseerde ploegen. Gelukkig werd er vorige week eindelijk afgerekend met het trauma dat dit seizoen was ontstaan. Want uitwedstrijden bij staartploegen leverden dit seizoen al enkele smadelijke nederlagen op. Deze ban werd met de 1-3 zege bij Jong Almere City dus doorbroken.

Qua positie op de ranglijst kunnen we Scheveningen ook tot de staartploegen rekenen, toch doen we daar Scheveningen mee tekort. Scheveningen staat ruim boven de degradatiekandidaten en vindt de laatste weken aansluiting bij de middenmoot. Tegen Rijnsburgse Boys werd afgelopen zaterdag spectaculair verloren (3-4), de drie wedstrijden ervoor leverden zeven punten op. Scheveningen zit dus prima in zijn vel en kan het seizoen in vrijheid uitspelen.

Voor Excelsior M geldt hetzelfde. Er wordt eigenlijk al de hele tweede seizoenshelft goed gevoetbald (op enkele eerder genoemde zeperds na) en de Tricolores rijgen de punten aaneen. De huidige derde positie op de ranglijst is dan ook volkomen terecht en voor de trouwe volgers van Excelsior M ook niet eens verrassend. Er staat gewoon een goede ploeg die van iedereen in de Tweede Divisie kan winnen. Het doel van de slotfase van dit seizoen zal dan ook zijn om de top-3 notering vast te houden. Daarvoor zal er zaterdag, op een zonovergoten Sportpark Dijkpolder, gewonnen moeten worden.

Dat kan alleen met uw steun en dus verwelkomen wij u graag weer aan de poort van ons sportpark. De wedstrijd begint om 14:30 en wordt geleid door scheidsrechter Voncken.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jasper Koogje
Foto: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof

Excelsior M TV | De vooruitblik met Dogan Corneille en Tobias Kleijweg