SINDS 1918

Excelsior M – Rijnsburgse Boys: Strijd om top-5 gaat verder met confrontatie tegen angstgegner

/, Wedstrijden Excelsior M 1/Excelsior M – Rijnsburgse Boys: Strijd om top-5 gaat verder met confrontatie tegen angstgegner

Excelsior M – Rijnsburgse Boys: Strijd om top-5 gaat verder met confrontatie tegen angstgegner

 Na de remise (1-1) in de verste uitwedstrijd van het jaar, namelijk op Sportpark de Boshoek waar HHC Hardenberg haar thuiswedstrijden afwerkt, staat er a.s. zaterdag alweer een nieuwe beproeving voor Excelsior M op het programma. Angstgegner Rijnsburgse Boys komt namelijk op bezoek, een ploeg waartegen Excelsior M traditioneel moeilijk weet te winnen.

Niet alleen op basis van het verleden, ook op basis van de ranglijst belooft het zaterdag een pittige pot te worden. De ‘uien’ staan namelijk op plek vijf met drie puntjes meer dan de Tricolores. En dat is een puike prestatie aangezien Rijnsburgse Boys dit seizoen debuteert in de Tweede Divisie. De ploeg was door de jaren heen een vaste gast op het hoogste niveau maar miste de boot bij de oprichting van de Tweede Divisie. Vorig seizoen werd via de nacompetitie promotie bereikt vanuit de Derde Divisie waardoor beide traditionele zaterdagploegen elkaar weer treffen.

De inzet van deze confrontatie is een plek in of dicht bij de top-5. Bij winst passeert Excelsior M de ‘uien’ in ieder geval. Het doelsaldo, dat bij een gelijk aantal punten de doorslag geeft, is namelijk beter. Bij puntverlies van medeconcurrenten VVSB en HHC Hardenberg kan Excelsior M zaterdag zelfs al een plek in de top-5 veroveren. Genoeg reden dus om vol voor de winst te gaan. Bang om te verliezen hoeven beide ploegen niet te zijn, degradatiestress is er immers niet.

De uitwedstrijd in Rijnsburg werd nipt met 2-1 verloren. Jeremy Moreno zette Excelsior M destijds vroeg op voorsprong maar nog voor rust wist de ploeg van trainer Pieter Mulders de achterstand om te zetten in een voorsprong. Na rust kon Excelsior M de opgelopen schade niet meer repareren. Tijd dus voor revanche!

Rijnsburgse Boys heeft na een moeizame serie de vorm weer te pakken. Werd er na de winterstop maar moeizaam gewonnen, nadat overigens de eerste seizoenshelft uitstekend verliep, de laatste twee wedstrijden werden zonder tegentreffer gewonnen. Thuis legden de geel-zwarten zowel FC Lienden als De Treffers met 2-0 over de knie.

Excelsior M verloor de afgelopen drie wedstrijden niet maar wist er ook maar één te winnen. Na de 2-0 zege op FC Lisse werd er twee keer gelijkgespeeld (0-0 op bezoek bij Koninklijke HFC en 1-1 bij HHC Hardenberg). Deze laatste drie wedstrijden vatten het seizoen van Excelsior M mooi samen: moeilijk te verslaan maar regelmatig blijven steken op een gelijkspel. Excelsior M is dan ook ‘Koning remise’ van de Tweede Divisie. Met maar liefst 9 puntendelingen zijn de Tricolores de meest gelijkspelende ploeg dit seizoen.

Rijnsburgse Boys lijkt juist een ploeg te zijn van alles of niets. In 27 wedstrijden speelden zij slechts drie keer gelijk. Dat het een ploeg is van uitersten blijkt ook uit het doelsaldo. Een vijfde plaats en toch een negatief doelsaldo, het is een opvallend statistiek. Het heeft alles te maken met het feit dat de ploeg op onverklaarbare wijze soms een complete offday heeft. Zo werd er met grote cijfers verloren van lager geklasseerde ploegen als Jong Sparta, IJsselmeervogels en HHC Hardenberg (allen 6-1) maar ook gewonnen van hoogvliegers Kozakken Boys en Barendrecht.

Rijnsburgse Boys is met deze cijfers een mooie doorsnede van de (on)voorspelbaarheid in de Tweede Divisie. Het is nagenoeg onmogelijk om vooraf te voorspellen wat er gebeurt (met uitzondering van Achilles’29 waarbij een zware nederlaag wekelijkse kost is). Komt dus zaterdag met eigen ogen zien hoe Excelsior M het er vanaf brengt en blijf vooral hangen tijdens de gezellige derde helft in de Business Club (voor iedereen toegankelijk).

De wedstrijd begint zaterdag weer op het traditionele tijdstip van 14:30 en wordt geleid door scheidsrechter R.J.A. Gansner. Tot zaterdag!

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze cookies. OK!