Wedstrijden tegen de blauwen uit Veenendaal zijn in de afgelopen jaren altijd boeiende potjes geweest, waarbij doelpunten schaars waren. In de afgelopen seizoenen trokken de Tricolores op het sportpark Panhuis telkens aan het langste eind en ook deze keer gingen de punten mee naar Maassluis. Over 90 minuten mocht de ploeg van Dogan Corneille in de ogen van uw verslaggever aanspraak maken op de drie punten en kan met recht gezegd worden dat de ploeg zich van de zeperd tegen Katwijk prima heeft gerevancheerd.

Excelsior M was t.o.v. de wedstrijd tegen Katwijk op maar liefst 4 (!) posities gewijzigd. Milton Klooster bleek geblesseerd, waardoor Mo Taibi zijn opwachting mocht maken op de rechtsback-positie. Robin van der Ende keerde terug in de basis elf op zijn favoriete linksbackpositie en Stephan Kruithof verving de eveneens geblesseerde Kevin Dercks. Omdat Daan Blij op deze zonnige dag bij zijn hoogzwangere vriendin wilde zijn, en later op de dag trotste vader werd van een zoon, maakte ook Jeremy Moreno zijn opwachting in de basiself. De talrijke supporters uit Maassluis vroegen zich voorafgaand aan de wedstrijd af hoe deze wisselingen uit zouden pakken en ook Niek Oosterlee, trainer van GVVV, moet verrast zijn geweest overde opstelling van de ploeg uit Maassluis.

Dat bleek in de eerste 25 minuten van de wedstrijd. Excelsior M zette GVVV vroeg onder druk waardoor de Veenendalers enorme moeite hadden in de opbouw. Daarnaast speelde het ongelooflijk slordig waar Excelsior M goed van profiteerde. Was het eerst nog Jeremy Moreno die in de 17e minuut zijn ploeg op voorsprong had kunnen brengen (prima redding van keeper Jansen van GVVV); het bleek slechts uitstel van executie want nog geen minuut later schoot Giovanni da Fonseca vanaf de rand zestien zijn ploeg verdiend op 0-1. In die fase had Excelsior M door moeten drukken, maar het verloor rond minuut 25 de slag op het middenveld waardoor GVVV beter in de wedstrijd kwam.

Met een voortreffelijke voorhoede, waarin Barry Powel, Robin Mulder en Philip Ties wekelijks hun waarde bewijzen voor de blauwen, was het wachten op de aansluitingstreffer.

Die viel in 32e minuut toen vanaf de rechterkant door een GVVV-verdediger moeiteloos 60 meter kon worden overbrugd zonder dat er door een Tricolore ingegrepen werd. De voorzet kwam op het hoofd van Powell die vervolgens zijn ploeggenoot Philip Ties een uitgelezen kans bood op de 1-1. Ties faalde niet en bracht zijn ploeg in die fase verdiend langszij. Het zou ook de ruststand betekenen.

In de rust was trainer Niek Oosterlee kennelijk flink te keer gegaan want hij wisselde bij aanvang van de 2e helft twee van zijn spelers onder wie Robin Mulder. Zijn vervanger, Jesse van Nieuwkerk, moest met zijn lengte voor extra gevaar voorin gaan zorgen. In het eerste kwartier lukte dat aardig want Excelsior M werd gedwongen zich louter tot verdedigen te beperken. Dat deed het overigens met verve want het aantal opgelegde kansen voor GVVV waren nihil. Allengs de wedstrijd vorderde bleek Excelsior M in staat onder de druk vandaan te komen. Dat deed men vooral door de lange bal te spelen op Vincent v.d. Berg of Jeremy Moreno die moesten controleren en met steeds aansluitende spelers de combinatie moesten aangaan.

Dat leidde tot een aantal mogelijkheden waarbij het telkens aan de goede eindpass ontbrak. Feit was wel dat het zelfvertrouwen van de ploeg in die fase met de minuut toenam.

In de 72e minuut was het raak. Jeremy Moreno draaide goed weg van zijn directe tegenstander en liet met een droge schuiver in de korte hoek doelman Jansen kansloos (1-2).

In de resterende minuten probeerde GVVV nog de gelijkmaker te forceren maar deed dat zo voorspelbaar dat de Excelsior M-verdediging niet of nauwelijks in de problemen kwam.

Sterker nog: Excelsior M had op 1-3 moeten komen toen Jeremy Moreno oog in oog met doelman Jansen van GVVV niet tussen de palen maar teleurstellend naast schoot.

Met Jamie den Hartog, Soufian Charraoui en Kilian Berkhout in de slotfase in de ploeg voor de moe gestreden Mo Taibi, Vincent v.d. Berg en Giovanni da Fonseca, speelden de Tricolers de laatste minuten degelijk en professioneel uit waardoor er na 93 minuten een 1-2 eindstand op het bord stond.

De conclusie: Op basis van 90 minuten mag de overwinning verdiend genoemd worden en kan de ploeg terugkijken op een prima wedstrijd. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Katwijk speelde de ploeg compact, geconcentreerd en gedreven. Een prima teamprestatie, die naar we hopen voortgezet kan worden in de thuiswedstrijd van volgende week. Dan is TEC om 14.30 uur de tegenstander.

Interview:

Klik hier voor de reactie van hoofdtrainer Dogan Corneille

Samenvatting:

Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:

Klik hier voor de wedstrijdfoto’s

Karakteristieken:

GVVV – Excelsior Maassluis 1-2 (1-1)

Scoreverloop: 19. Giovanni da Fonseca 0-1, 33. Philip Ties 1-1, 73. Jeremy Moreno 1-2

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort

Toeschouwers: 750

Opstelling GVVV:  Johan Jansen, Wesley Goeman (46. Laurens van der Voort), Taoufik Adnane, Tom Oostinjen, Wilco den Hartog (74. Damiano Schet), Berry Powel, Robin Mulder (46. Jesse van Nieuwkerk), Danny de Leeuw, Patrick Prosper-Fini, Philip Ties, Mart de Jong.

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Mo Taibi (83. Jamie den Hartog), Daan Smith, Robin van der Ende, Stephan Kruithof, Vincent van den Berg (88. Soufian Charraoui), Jeremy Moreno, Giovanni da Fonseca (90+2 Kilian Berkhout), Sekou Sylla, Sefa Kurt, Nino van den Beemt.

Tekst: Arie van der Ende
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof