Excelsior M heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Voetbal Rijnmond Cup. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk won de thuiswedstrijd van zaterdag-eersteklasser Xerxes DZB met 4-1. Dean van Ooijen was zeer trefzeker met 3 doelpunten. Het andere doelpunt werd gemaakt door Gerwin ‘Smally’ Lake.

Bij de Tricolores maakte Redouan Omar Ouali zijn debuut in het eerste elftal. Net als diverse andere spelers heeft Redouan de gehele jeugdopleiding van Excelsior M doorlopen en speelt hij dit seizoen in Excelsior M 2.

Met Redouan Omar Ouali in de basis was het Excelsior M dat al snel op voorsprong kwam. Dean van Ooijen strafte een fout in de opbouw van de Rotterdammers genadeloos af (1-0). Lang kon Excelsior M niet genieten van de voorsprong want amper twee minuten later had Xerxes DZB de stand al weer gelijk getrokken (1-1).

Pas na de thee kon Excelsior M het verschil maken. In korte tijd was het wederom Dean van Ooijen (2-1) en Gerwin ‘Smally’ Lake (3-1) die de wedstrijd besliste. Uiteindelijk was Dean van Ooijen verantwoordelijk voor de 4-1 eindstand.

Zo bekert Excelsior M verder in de Voetbal Rijnmond Cup. Tegen wie de Tricolores in de volgende ronde aantreden is op dit moment nog niet bekend.