Excelsior M heeft in de ontmoeting met koploper Katwijk een zeer verdienstelijk gelijkspel uit het vuur gesleept. Katwijk was over de volle 90 minuten beter dan de Tricolores maar wist tegen het zeer solide spelend Excelsior M geen doelpunten te maken. Daarmee krijgt de overwinning op GVVV van vorige week een mooi vervolg en stijgt de ploeg van Jeroen Rijsdijk naar plek 12 op de ranglijst.

Op het zonovergoten en druk bezochte Sportpark de Krom begon Excelsior M aan de zware klus tegen koploper Katwijk. De oranjehemden haalden vorige week hard uit tegen promovendus DVS ’33 en wist in Ermelo in het eerste kwartier vier keer te scoren. De aanvalslinie van Katwijk is er dan ook een om van te watertanden. Donny van Oijen, Jeffrey Jongeneelen, Marciano Mengerink en Stefan Plat zijn stuk voor stuk spelers die een verdediging radeloos kunnen spelen.

Katwijk begon sterk aan de wedstrijd en had na 2 minuten op voorsprong kunnen komen toen Stefan Plat een afgemeten voorzet op het hoofd van Donny van Oijen deed belanden. Zijn kopbal scheerde echter net over het doel van Jean Paul van Leeuwen. Excelsior M was gewaarschuwd.

Drie minuten later kreeg Excelsior M zowaar de kans om aan de leiding te komen.

Daniel Oliveira Furtado mocht alleen op de Katwijk-goalie af maar wist de sluitpost niet te verschalken. Ogenschijnlijk moeiteloos werd zijn zwakke doelpoging door de Katwijkse sluitpost verijdeld.

5 minuten later kwam Excelsior M goed weg toen een knappe inzet van Stefan Plat op de lat belandde en Michiel van Dam dichtbij een treffer was na een vrije trap van diezelfde Plat.

In de 17e minuut verwachtte iedereen een rode kaart voor Hamit Alptekin. Deze leed volkomen onnodig balverlies en gaf Jeffrey Jongeneelen vrije doorgang naar het doel van Jean Paul van Leeuwen. Hamit trok aan de welbekende noodrem waardoor Jongeneelen een vrije doortocht werd ontnomen. Scheidsrechter Westdrop wuifde echter het voorval met een simpel handgebaar weg tot ergernis van de Katwijk-aanhang.

Diezelfde scheidsrechter was in de 37e minuut opnieuw de kwade genius in de ogen van de Katwijkers toen Vincent van Dorp een vrije doorgang van opnieuw Jongeneelen verijdelde. Zijn overtreding was minder zichtbaar dan die van zijn teamgenoot maar zijn overtreding had ook zomaar rood kunnen zijn. Het oordeel van de leidsman was echter opnieuw in het voordeel van Excelsior M en het handgebaar een welkome opluchting!

Katwijk probeerde voor rust nog het verschil te maken maar de verdediging van Excelsior M gaf geen krimp waardoor de rust met een 0-0 stand werd opgezocht.

In het tweede bedrijf kwam Niels Redert in de ploeg. Hij verving Kilian Berkhout. Niels, net terug van een achillespeesblessure, moest voor de nodige controle op het middenveld zorgen en het moet worden gezegd dat die er zeker in het eerste deel van de tweede helft ook was. Niet dat Excelsior M kansen wist te creeren want aan aanvallen kwam de ploeg niet of nauwelijks toe. Maar… het spel van Katwijk werd er niet beter op en dus bracht trainer Dick Schreuder nieuw bloed op de flanken door eerst Jeffrey Jongeneelen en later Donny van Oijen te wisselen.

Katwijk was dichtbij een treffer toen diezelfde Donny van Oijnen, voordat hij gewisseld werd, vrij mocht aanleggen voor een schot op het doel van Jean Paul van Leeuwen na fantastisch voorbereidend werk van Marciano Mengerink. Het had de 1-0 moeten zijn maar zijn inzet ging over de goal waardoor ook deze kans verloren ging.

Rijsdijk zag dat zijn ploeg in deze fase wankelde en bracht Kevin Vink voor de moegestreden Daniel Oliveira Furtado. Met de lengte van Kevin werd de achterhoede extra versterkt maar ook werd Kevin het veel gezochte aanspeelpunt bij balbezit. Het zette echter weinig zoden aan de dijk want het balbezit was veelal slechts van korte duur.

Daartegenover werd ook het spel van Katwijk er met de minuut niet beter op; het was te voorspelbaar waardoor de Excelsior M defensie eigenlijk nooit echt in de problemen kwam.
Beide ploegen wisten uiteindelijk niet tot scoren te komen.

In Katwijk moet men erg teleurgesteld zijn over het resultaat; in het Excelsior M-kamp moet men tevreden zijn. Het gelijkspel was zwaar bevochten maar uiteindelijk niet gestolen. Daarvoor speelde de ploeg te gedegen en geconcentreerd. Een puike teamprestatie die gezien de overige wedstrijden op deze middag in de Topklasse heeft geleid tot drie plaatsen stijging op de ranglijst.

Volgende week komt HHC Hardenberg op bezoek. Die ploeg won met 3-1 van Stedoco en heeft 6 punten meer verzameld dan de Tricolores. Een lastige tegenstander maar gezien het spel van de laatste twee weken mag gehoopt worden op een positief resultaat.