Iedereen die in Volendam was, of de uitslag van de competitie-opening tegen Jong FC Volendam heeft gezien, zal zijn geschrokken van de competitiestart. In een hele matige wedstrijd van Maassluise kant mocht Excelsior M namelijk nog van geluk spreken dat er slechts met 4-1 werd verloren. De mannen van Dogan Corneille kenden daarmee een dramatische start en zullen de kater hiervan zo snel mogelijk weg willen spoelen. Om dat te doen staat er zaterdag een prachtig affiche klaar op sportpark Dijkpolder. IJsselmeervogels is namelijk de tegenstander in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

De ‘rooien’ uit Spakenburg openden het seizoen ook tegen een beloftenploeg. Zij kregen bezoek van Jong Sparta Rotterdam. IJsselmeervogels boog een vroege achterstand om naar een 4-2 zege waardoor de eerste drie punten konden worden bijgeschreven. Een zege die door de buitenwacht ook wel werd verwacht. IJsselmeervogels behoort traditioneel immers tot de toppers in de Tweede Divisie en versterkte zich deze zomer bovendien flink. Onder andere Gwaeron Stout en Ahmed el Azzouti, de afgelopen seizoenen smaakmakers bij Kozakken Boys, kwamen over. Laatstgenoemde luisterde zijn competitiedebuut direct op met twee doelpunten.

Excelsior Maassluis kan de borst dus natmaken. Er komt niet alleen een sterke ploeg naar Maassluis, IJsselmeervogels bleek door de jaren heen ook een echte angstgegner. Waar Excelsior regelmatig wint van topploegen, en vorig seizoen met een 2e plaats zélf een topploeg bleek, gebeurt winnen van IJsselmeervogels zelden of nooit. Zaterdag kan dus een mooie dubbelslag worden. Afrekenen met deze negatieve statistiek én revancheren voor de valse start van vorige week. Het zou een meer dan mooie aftrap zijn van de reeks aan thuiswedstrijden dit seizoen.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Sam Dröge en vangt aan om 14:30. Het belooft een mooie zomerse dag te worden, een prima reden om een mooie pot voetbal te komen kijken. Tot zaterdag!

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jasper Koogje