De “Rijsdijk-express” dendert door. Ook tegen het Friese ONS Boso Sneek bleven de punten in Maassluis. Kevin Vink en Jesper Leerdam onderscheidden zich. Vink vond 2x het net en Leerdam keepte een fantastische wedstrijd waardoor Excelsior M na 90 minuten uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind trok.

Rijsdijk trakteerde de toeschouwers op een verrassende opstelling. Niet Vincent van Dorp maar Hamit Alptekin in de defensie en Robin Hofman mocht ook weer eens zijn opwachting maken in de basiself. Excelsior M begon niet goed aan de wedstrijd en kwam na 3 minuten al op achterstand. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Robin van der Ende getoucheerd waardoor de bal een vreemde curve kreeg. Jesper Leerdam verkeek zich enigszins op de zwabberende bal en Yuri Ramos (in Friesland ook al tegen Excelsior M met twee goals zeer trefzeker) was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te tikken.

Geschrokken door de vroege tegentreffer gooide Ahmed Mendes Moreira het gas erop en dat leidde al snel tot de gelijkmaker. Hij strafte een te korte terugspeelbal op keeper Kooistra af (1-1). Niet veel later had Robin van der Ende een puike voorzet in huis die op de knikker van Kevin Vink belandde. Vink ronde keurig af (2-1). De wedstrijd golfde heen en weer en het was aan Jesper Leerdam te danken dat Sneek de gelijkmaker niet kon binnenschieten. Leerdam redde op een inzet van Martijn Roosenburg met de voeten. Nog voor rust hadden beide ploegen kansen op meerdere treffers maar geen van de kansen leidde uiteindelijk tot treffers waardoor de rust aanbrak met een 2-1 voorsprong voor Excelsior M.

In die rust was vooral spits Yuri Ramos onderwerp van gesprek. Excelsior M had de handen vol aan de beweeglijke, balvaste, kopsterke en fysiek sterke spits. Hij was de man die in het tweede bedrijf uitgeschakeld moest worden. Het moet gezegd worden dat in die tweede helft lukte. Met name Daan Smith was daar verantwoordelijk voor.

Excelsior M kwam in de 52e minuut op een 3-1 voorsprong door een “slimme kopbal” van Kevin Vink. Hij kopte de bal met een boogje over de iets te ver voor zijn goal staande Kooistra. Op dat moment was Sneek rijp voor de genadestoot maar het liep finaal anders.

Om onbegrijpelijke redenen verloor Excelsior M de greep op de wedstrijd en roken de Friezen hun kans. Eerst kwamen de Tricolores nog goed weg toen Ramos tegen de onderkant van de lat kopte. Een voorbode voor nog meer gevaar van de Friezen. Excelsior M speelde in die fase slordig en kon de bal maar moeizaam in de ploeg houden. Rijsdijk trachtte via het inbrengen van Sefa Kurt en Marciano Bruma het tij te keren maar dat lukte nauwelijks. De ploeg bleef grossieren in foute passes en wist niet met de geboden ruimtes om te gaan. Wel moet worden gezegd dat de ploeg hard knokte om geen tegentreffer te incasseren. Die kwam er toch. In de 72e minuut was Renco van Eeken daar verantwoordelijk voor (3-2).

Voor ONS Boso Sneek reden om vanaf die fase nog meer druk naar voren te zetten. Excelsior M wankelde maar het had met Jesper Leerdam de reddende engel in huis. Tot 4x toe wist hij met fantastische reddingen de bal buiten zijn doel te houden. De ene redding was nog fraaier dan de ander. Groot was de opluchting toen scheidsrechter Bronsvoort voor het laatste fluitsignaal zorgde. Even daarvoor had de prima leidende arbiter nog een rode kaart in huis voor Gustavo van Veen. Hij haalde de doorgebroken Joseph Goncalves en mocht dus voortijdig de douche opzoeken.

Wederom dus een driepunter voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk die met zijn ploeg nu nog steviger de vijfde plaats op de ranglijst inneemt. Het gat met de achtervolgers is ietsje groter geworden waardoor de hoop om bij de eerste zeven te eindigen meer en meer gerechtvaardigd lijkt.
Zo ver is het echter nog lang niet. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen GVVV. De ploeg van John de Wolf is bezig aan een prachtige revival na een slechte competitiestart.

Een wedstrijd waar velen naar uitkijken. Ongetwijfeld zal het erom gaan spannen in Veenendaal.