Excelsior Maassluis heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door te verliezen bij hekkensluiter VVSB. Ondanks een vroege voorsprong lukte het de Tricolores niet om de drie punten mee naar Maassluis te nemen. Op Sportpark De Boekhorst werd het 3-1 voor de Noordwijkerhouters.

Na een vrij voetbalweekend hervatte Excelsior Maassluis de competitie met een uitwedstrijd tegen VVSB. Een tegenstander die voor haar laatste kans vecht om in de Tweede Divisie te blijven. Doordat de wedstrijd in Noordwijkerhout om 18.00 uur begon was vooraf al duidelijk dat de winnaar van dit duel hele goede zaken zou doen.

Excelsior Maassluis leek zich daar het meest van bewust want nadat de wedstrijd amper een minuut onderweg was lag de openingstreffer al in het doel bij VVSB. Een mooie lange bal van aanvoerder Daan Smith kwam aan de rechterkant terecht bij Milan van Ewijk. De verdediger had vervolgens een goede voorzet in huis waardoor Vincent van den Berg de bal bij de tweede paal kon binnentikken (0-1)

Hierna kwam de thuisploeg snel met een antwoord. Slordig uitverdedigen aan Excelsior M-kant zorgde ervoor dat keeper Jean-Paul van Leeuwen moest redden op een volley van Frans van Niel.Het bleek uitstel van executie te zijn want binnen het kwartier werd het alsnog gelijk. Bij een corner van VVSB, die onnodig werd weggegeven, zat Van Leeuwen mis en kon Tommy Bekooij, de gevaarlijkste VVSB speler uit de eerste helft, de bal binnenkoppen (1-1)

In het verdere verloop van de eerste helft kwamen beide ploegen zo af en toe gevaarlijk voor het doel. Zo waren de Tricolores enorm dreigend bij een aantal corners en mocht Bekooij een keer van afstand uithalen. Gescoord werd er niet meer.

Na rust startte Excelsior Maassluis wederom sterk en kreeg doelpuntenmaker Van den Berg meteen een kans om Excelsior M weer op voorsprong te zetten. Met een bekeken lob verraste de aanvaller bijna doelman Valk, die er nog net op tijd een handje tegen aan kreeg.

Ook uit de daaropvolgende dode spelmomenten was Excelsior Maassluis diverse keren dichtbij een doelpunt maar steeds wilde de bal niet goed vallen voor de Tricolores. Enkele minuten daarvoor had scheidsrechter Cairo overigens de bal op de stip kunnen en wellicht moeten leggen toen Sekou Sylla voor zijn ogen onderuit werd gelopen. De leidsman vond het niets.

En als je het doelpunt zelf niet maakt zal je altijd zien dat de tegenstander dit wel doet. Een vrije trap van verre afstand werd niet goed beoordeeld door Van Leeuwen waarna de bal via de lat terug het veld in kwam en Tim de Rijk er als de kippen bij was om de rebound binnen te werken (2-1).

Meteen in de volgende aanval was Excelsior M dichtbij de gelijkmaker. De mee opgekomen verdediger Milan van Ewijk kreeg de bal maar zag zijn schot net voorlangs het doel verdwijnen.

Trainer Dogan Corneille wisselde vervolgens aanvallend en bracht Tobias Kleijweg en Jeremy Moreno in de ploeg. Beide spelers werden voorin neergezet. Het bracht veel gevaar, leverde kansen op maar zorgde niet voor het gewenste resultaat.

Toen de gastheren in de laatste minuut vanuit een vrije trap ook nog eens de 3-1 op het scorebord zette was de wedstrijd definitief gespeeld en droop Excelsior M af.

Een zeer teleurstellend resultaat. Echter doordat de overige concurrenten ook punten verspeelden blijft Excelsior M op de vijfde plaats van de ranglijst staan. Komende zaterdag komt De Treffers op bezoek in Maassluis. De aftrap is om 14.30 uur.

VVSB – Excelsior Maassluis 3-1 (1-1)

Scoreverloop: 2. Vincent van den Berg 0-1, 11. Tommy Bekooij 1-1, 62. Tim de Rijk 2-1, 89. Danny Bakker 3-1

Scheidsrechter: Lorenzo Cairo

Toeschouwers: 600

VVSB: Ruben Valk, Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Jordy Zwart, Sven Verlaan, Jelmer Vijlbrief, Frans van Niel, Tim de Rijk, Danny Bakker, Lulinho Martins (75. Loyd van der Wilden), Tommy Bekooij

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Milan van Ewijk, Daan Smith, Sefa Kurt, Sekou Sylla, Stephan Kruithof (67. Tobias Kleijweg), Kevin Dercks, Giovanni da Fonseca, Daan Blij (72. Marouane Afaker), Vincent van den Berg, Redouan Omar Ouali (59. Jeremy Moreno)

Geel: Jelmer Vijlbrief (VVSB), Vincent van den Berg (Excelsior Maassluis)

Samenvatting

Fotoalbum VVSB – Excelsior Maassluis