Excelsior M heeft de verre uitwedstrijd bij de Treffers niet kunnen winnen. In Groesbeek werd er met 0-2 verloren nadat de mannen van Jeroen Rijsdijk een groot deel van de wedstrijd met een man minder speelden na een rode kaart voor Daan Smith. Tobias Kleijweg maakte zijn debuut in de Tweede Divisie.

De Treffers en Excelsior M begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. De beginfase kende weinig kansen en andere memorabele momenten. De eerste kans viel derhalve pas te noteren na twintig minuten maar was wel Excelsior M. Vincent v.d. Berg mocht vrij het 16-meter gebied in na een pass van Dean van Ooijen maar wist keeper Niels Kornelis niet te passeren. Geen 0-1 voorsprong dus, even later wél een treffer aan de andere kant. Een mooi opgezette aanval kwam uit bij Rick Verbeek die hem op zijn beurt breed legde voor Robin Janssen. Hij kon de bal net raken en tikte zo de 1-0 achter Jean Paul van Leeuwen.

Het antwoord van Excelsior M volgde niet veel later. Uit een corner was Daan Smith dichtbij de gelijkmaker maar hij kon de bij de tweede paal nét niet binnenwerken. Met Daan Smith is direct de hoofdrolspeler (in ieder geval aan Massluise kant) van de eerste helft genoemd. Hij toucheerde immers vlak voor rust de doorgebroken Robert Mutzers uiterst licht en ontving hiervoor de rode kaart. De spits van De Treffers koos er namelijk voor makkelijk te gaan liggen in plaats van achter de te harde steekbal aan te lopen. Een rode kaart dus voor Smith waardoor Jeroen Rijsdijk zich genoodzaakt voelde te wisselen. Hij bracht de debuterende verdediger Tobias Kleijweg voor aanvaller Jeremy Moreno waardoor er weer een naam kan worden toegevoegd aan de spelers die vanuit de beloften doorstroomden naar het eerste elftal van de Tricolores.

Excelsior M begon dus aan de tweede helft in een ondertal maar probeerde toch de gelijkmaker te forceren. Tot grote kansen kwam het echter niet. De Treffers drong naarmate de tweede helft vorderde steeds meer aan en deed in de 58e minuut het onvermijdelijke. Nick de Bondt bediende Wesley Meeuwsen die de bal op rechts aannam, naar binnen kapte en beheerst de 2-0 binnenschoot. De wedstrijd was hiermee gespeeld. De Treffers creëerde nog een aantal mooie kansen maar wist geen doelpunt meer te maken. Excelsior M kreeg via o.a. Dean van Ooijen nog wat kansen op een aansluitingstreffer maar ook deze kwam niet op het bord.

Excelsior M leed dus een 2-0 nederlaag en zakt wat weg op de ranglijst. Aankomend weekend spelen de mannen van Jeroen Rijsdijk niet. Doordeweeks wordt er wel gespeeld voor de Regio Rijnmond Cup. Op dinsdag 11 april om 20.00 speelt Excelsior M in de kwartfinale, uit tegen Leonidas (zo).