De vierde wedstrijd van de voorbereiding heeft Excelsior M niet weten te winnen. Op bezoek bij Westlandia werd met 2-0 verloren van de zondag Derde Divisionist.

Na twee overwinningen (3-2 op Noordwijk en 3-2 op Spijkenisse) en een gelijkspel (0-0 tegen OFC) ging de ploeg van trainer Dogan Corneille voor het eerst dit seizoen onderuit. De Tricolores gaven achterin zoals gebruikelijk weinig tot geen kansen weg. Daarentegen baart het de technische staf meer zorgen dat er voorin maar weinig kansen worden gecreëerd.

Ook in de wedstrijd tegen Westlandia zagen de toeschouwers een Excelsior M dat graag verzorgt wil voetballen maar niet verder wist te komen dan het zestienmetergebied van de tegenstander. Hierna ontbreek het net aan de laatste pass, een goede voorzet of een gericht schot op het doel.

Ook Westlandia wist tot aan de openingstreffer in de 64e minuut niet gevaarlijk te worden. Een zondagsschot van Melvin Vissers, onderweg aangeraakt door Sefa Kurt, verdween buiten bereik van keeper Jean-Paul van Leeuwen in de bovenhoek (1-0). Een treffer die letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen.

Het brak de wedstrijd iets meer open waardoor Excelsior M er een tandje bij moest doen. De Naaldwijkers hielden achterin de deur gesloten waardoor alleen een volley van Niels Redert nog voor een beetje gevaar zorgde.

In de blessuretijd wist de thuisploeg de marge te verdubbelen via een intikker van dichtbij door Adnan Bajic (2-0). Dit was tevens de eindstand.

Met nog twee weken tot de competitie start is er dus nog wat werk aan de winkel voor Excelsior M.

Het fijne van de voorbereiding is dat er snel weer een wedstrijd volgt. Zo speelt Excelsior M komende dinsdagavond om 20.15 uur in eigen huis tegen FC Lisse.