Het is Excelsior M niet gelukt het seizoen af te sluiten met een prijs. ASWH was in de finale van Regio Rijnmond Cup met 3-1 te sterk.

Op een warm kunstgrasveld in Hillegersberg kwam Excelsior M goed uit de startblokken. Er werden genoeg kansen gecreƩerd maar helaas niet verzilverd. ASWH deed dat bij de eerste grote kans wel waardoor de ploegen met een tussenstand van 1-0 in het voordeel van de mannen uit Hendrik Ido Ambacht de kleedkamer opzochten.

In de tweede helft kwam Excelsior M vlot langszij via een doelpunt van Dean van Ooijen. De supporters van de tricolores verwachtten nu een jacht op 2-1 maar kwamen bedrogen uit. Het was juist ASWH dat de aanval zocht en langzaam steeds meer de overhand kreeg. Dit resulteerde halverwege de tweede helft dan ook in een hernieuwde voorsprong van 2-1.

Excelsior M probeerde de gelijkmaker te forceren maar kwamen nooit meer echt in de wedstrijd. Niels Redert kwam met een poging vanaf de middenlijn nog het dichtst in de buurt van de gelijkmaker. Verder was het ASWH dat de klok sloeg. Het niveau van Excelsior M zakte steeds verder weg en naar gelang het einde dichterbij kwam nam ook het vertrouwen steeds meer af. Symptomatisch voor het niveau in de tweede helft was de belissende treffer van ASWH. Na gestuntel in de verdediging van Excelsior M, notabene nadat zelf een ingooi mocht worden genomen, kon de bal eenvoudig in het doelworden gewerkt en stond de 3-1 op het bord. Einde wedstrijd.

ASWH kon zo voor de eerste keer in de clubgeschiedenis beslag leggen op de Regio Rijnmond Cup. De mannen van trainer Jack v.d. Berg verdienden hiermee trainingskamp naar Spanje in de winterstop van seizoen 2017/2018.

Voor Excelsior M is het seizoen nu officieel voorbij en is de vakantie aangebroken. We wensen alle spelers, trainers en begeleiders een fijne vakantieperiode!