Excelsior M heeft aan de uitwedstrijd met De Treffers één punt overgehouden. Al vroeg in de wedstrijd opende Marouane Afaker de score voor de Tricolores. Sjoerd Ars bepaalde na een uur spelen de eindstand op 1-1. Extra zuur, de gelijkmaker van De Treffers bleek achteraf buitenspel te zijn. Desalniettemin stond er na 90 minuten een verdiend gelijkspel op het scorebord.

Wat als assistent-scheidsrechter Erik Koopman na 60 minuten spelen wél zijn vlag omhoog had gedaan op een steekpass waaruit uiteindelijk Sjoerd Ars de gelijkmaker voor De Treffers wist te maken. Had Excelsior Maassluis dan de felbegeerde overwinning weten veilig te stellen op Sportpark Zuid in Groesbeek?

De excuses na afloop ten spijt, we zullen het uiteraard nooit weten. Wél werd al snel na afloop duidelijk dat de assistent-scheidsrechter er in deze situatie volkomen naast zat en dat Koen Maertzdorf op het moment van spelen in buitenspelpositie stond.

Erg zuur omdat Excelsior Maassluis op bezoek bij De Treffers een verdienstelijke partij voetbal op de mat legde. Waar er vorige week in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys een tam Excelsior M voor de dag kwam waren de spelers deze avond vastberaden om er alles aan te doen om een goed resultaat neer te zetten.

De start was dan ook prima. Zeker toen Marouane Afaker binnen tien minuten voor de openingstreffer wist te zorgen. De jonge buitenspeler besloot vanaf een meter of twintig uit te halen en zag tot zijn geluk dat de bal via een been van een verdediger van de thuisploeg schitterend via de paal in het doel viel. Een grote opsteker voor Excelsior M én ook voor Afaker, die zij eerste treffer van het seizoen maakte.

Hierna werd de wedstrijd harder en harder. Scheidsrechter Vries kwam af en toe ogen te kort om alles goed waar te nemen. Zo beging Sefa Kurt een overtreding op Sjoerd Ars en werd eerstgenoemde op de bon geslingerd waarbij de thuisploeg appelleerde voor een rode kaart. Vlak voor rust begin Ars op zijn beurt een harde overtreding op Daan Smith. Oók Ars mocht hierbij van geluk spreken dat hij slecht een gele kaart kreeg.

Nadat in de zestigste minuut de gelijkmaker viel kon de wedstrijd alle kanten opvallen. Beide ploegen speelden voor de winst en aan beide kanten kwamen nog grote kansen. Sefa Kurt was bij een corner dichtbij maar zag zijn bal net over de lat scheren. Aan de andere kant was De Treffers gevaarlijk met een kopbal die tevens over het doel verdween.

Een winnaar zou er niet meer komen in Gelderland ondanks dat De Treffers nog 12 minuten met een man minder moest spelen nadat Arda Havar zijn tweede gele kaart kreeg. Al met al kan Excelsior M tevreden terugkijken op de wedstrijd. De ploeg wist genoeg strijd te leveren en gaf weinig kansen weg. Iets waar het de laatste weken aan ontbrak.

Komende zaterdag spelen de Tricolores weer een thuiswedstrijd. Tegenstander van deze middag is VVSB uit Noordwijkerhout. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

De Treffers – Excelsior Maassluis 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 7. Marouane Afaker 0-1, 60. Sjoerd Ars 1-1.

Scheidsrechter: Jerôme Vries

Toeschouwers: 650

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis, Pim Balkestein, Frenk Keukens, Joris Janssen, Bryan Sirvania, Robin Janssen, Arda Havar, Wouter op den Camp, Boy van de Beek (81. Aziz Khalouta), Sjoerd Ars, Coen Maertzdorf (81. Aleksandar Jankovic)

Opstelling Excelsior M: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Stephan Kruithof, Sefa Kurt, Kevin Dercks, Sekou Sylla (84. Giovanni da Fonseca), Milan van Ewijk, Vincent van den Berg, Robin van der Ende, Daan Blij, Marouane Afaker

Geel: Sjoerd Ars, Robin Janssen (De Treffers), Sefa Kurt, Milan van Ewijk, Daan Blij (Excelsior Maassluis).

Rood: Arda Havar (2x geel) (De Treffers)

Samenvatting: