De lastige uitwedstrijd tegen Spakenburg heeft voor Excelsior Maassluis drie punten opgeleverd. In een wedstrijd die twee verschillende gezichten kende, waren het uiteindelijk de Tricolores die met een 0-2 overwinning van het veld gingen. Door de overwinning is Excelsior M gestegen naar de tweede positie van de Tweede Divisie.

In de eerste helft was het vooral Spakenburg dat de bovenliggende partij was. De thuisploeg was veel te vinden op de helft van Excelsior Maassluis maar had vervolgens moeite om de kansen die het kreeg te verzilveren. Olaf van der Sande (lob op het dak van het doel), Philip Ties (hard schot naast het doel), Jasper Waalkens (vrije trap), Cendrino Misidjan (schot in handen van Jean-Paul van Leeuwen) en Barry Beijer (kopbal boven op de lat) zagen hun kansen op niets uitlopen

Daar tegen over kon de ploeg van trainer Dogan Corneille weinig gevaar stichten. Pas in het tweede bedrijf kropen de bezoekers uit haar schulp en was het meteen uiterst trefzeker. De tweede helft was pas om vijf minuten oud toen Jeremy Moreno aan de linkerkant de bal naar de vrijstaande Sekou Sylla speelde. Via een verdekt schot verraste de middenvelder vervolgens keeper Leon ter Wielen in de lange hoek (0-1).

Een aantal minuten later was er wederom een kans voor Excelsior Maassluis met dezelfde hoofdrolspelers als bij de openingstreffer. Echter was ditmaal Sylla de aangever en kopte Moreno de bal geheel vrijstaand net naast het doel van Ter Wielen. Na ruim een uur spelen zou uiteindelijk toch de tweede Maassluise treffer op het scorebord verschijnen nadat Sylla in het strafschopgebied werd gevloerd door Mike Vreekamp en clubtopscorer Daan Blij vanaf elf meter niet faalde (0-2).

De wedstrijd was beslist waardoor 0-2 ook de eindstand was. Een knappe overwinning waardoor de ploeg nu zelfs op de tweede plaats van de ranglijst is terug te vinden. Komende zaterdag is Excelsior Maassluis de gastheer de kersverse kampioen AFC. De Amsterdammers wonnen zondag met overtuigende cijfers van Scheveningen waardoor zij niet meer te achterhalen zijn.

De wedstrijd begint om 15.30 uur op Sportpark Dijkpolder.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof

Spakenburg – Excelsior Maassluis 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 48. Sekou Sylla 0-1, 67. Daan Blij (strafschop) 0-2.

Scheidsrechter: Nick Smit

Toeschouwers: 931

Spakenburg: Leon ter Wielen, Nathaniël Will, Tom van der Neut, Barry Beijer, Cendrino Misidjan, Youri Koelewijn (85. Rida Najib), Mike Vreekamp, Jasper Waalkens (79. Argjend Selimi), Kevin Sterling, Philip Ties, Olaf van der Sande (70. Everton Pires Tavares)

Excelsior Maassluis: Jean Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Stephan Kruithof, Daan Blij (85. Walter Bennett), Vincent van den Berg, Jeremy Moreno, Tobias Kleijweg, Kevin Dercks (79. Niels Redert), Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milan van Ewijk

Geel: Tom van der Neut, Youri Koelewijn (Spakenburg)

Samenvatting

Fotoalbum Spakenburg – Excelsior Maassluis (0-2)