Er was zaterdag een groot feest tijdens de derde helft, want Excesior M is sinds zaterdag officieel gepromoveerd naar de tweede divisie. Na een stroef begin wist Excelsior M een geweldige serie neer te zetten van maar liefst 20 (!!!!) wedstrijden waarin de tricolores ongeslagen wisten te blijven. Als er komende zaterdag niet verloren wordt neemt Excelsior M het record over van FC Oss, van de meeste wedstrijden zonder verliespartij.

Excelsior M wist zaterdag Scheveningen betrekkelijk eenvoudig opzij te zetten met 2-0 in een wat gezapige wedstrijd. Dit kwam vooral omdat scheidsrechter Roeleveld al na 5 minuten een rode kaart toonde aan Levi Schwiebe, die de doorgebroken Ahmad Mendes Moreira neerhaalde. De eerste goal van Excelsior was een zeer fraaie. Vanuit de omschakeling stuurde Kilian Berkhout de pijlsnelle Ahmad Mendes Moreira weg aan de linkerkant, die met een afgemeten voorzet Kevin Vink bediende, die de bal bij de tweede paal in kon tikken.

De verdediging, zonder vaste waarde Daan Smith die met een hamstring blessure aan de kant moest blijven, speelde zeer geconcentreerd. Daan Smith werd dan ook uitstekend vervangen door Sefa Kurt. Scheveningen werd een keer gevaarlijk in de eerste helft, met een vrije trap op de rand van de 16 meter.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Excelsior M was de bovenliggende partij, en Scheveningen kon met 10 man weinig aan de overmacht van de Tricolores doen. Deze over macht resulteerde in de 2-0 toen Ahmad Mendes Moreira na een fraaie actie de bal in de lange hoek achter doelman Friebel schoof.

Met nog vier wedstrijden te gaan is het ongemeen spannend in de top van Topklasse. Excelsior M doet nog steeds volop mee om de titel en zal 23 april Rijnsburgse Boys moeten verslaan om de druk op Katwijk te houden! Wij zien u graag de 23e aan de Lavendelstraat om de titelstrijd mee te maken!