Bij Excelsior M was het bereiken van het hoofdtoernooi van de KNVB beker, zeker na de goede voorbereiding, een van de doelstellingen.
Tegen competitiegenoot FC Lisse werd het een loterij toen na 120 minuten spelen de 1-1 op het scorebord stond. FC Lisse trok uiteindelijk aan het langste eind en liet Excelsior M gedesillusioneerd achter.

De verwachtingen aan Maassluise kant waren hooggespannen. Immers; de ploeg van Jeroen Rijsdijk bleef ongeslagen in de voorbereiding en men was “klaar voor het grote werk”.

Rijsdijk startte met nieuwkomers Rashid Browne en Demi Gosepa waarbij de laatste een zeer ongelukkig begin kende. Hij speelde in de 6e minuut veel te zacht terug op keeper Jean Paul van Leeuwen die op zijn beurt wat kordater had mogen ingrijpen op de inzet van Koen Fokkema. Zijn voorzet werd op de doellijn simpel binnen gelopen door Thierry Monteny (0-1).

Een domper van jewelste die zijn sporen, gedurende het spel in het eerste bedrijf, na liet. Excelsior M werd nooit echt gevaarlijk, waardoor keeper Bjorn Haggerty nauwelijks of niet in de problemen kwam. De beste mogelijkheid voor Excelsior M was een prachtige lob van Daan Blij maar Haggerty redde even fraai. Met een ruststand van 0-1 werd de thee opgezocht.

Na rust een zeer fel Excelsior M dat FC Lisse op eigen helft vastzette. In de 47e minuut bracht Sefa Kurt, op een voorzet van Stephan Kruithof, zijn ploeg op gelijke hoogte (1-1) en niet veel later had Niels Redert in de rebound (na een schot van Demi Gosepa op de paal) de voorsprong voor Excelsior M op zijn schoen. Zijn inzet ging rakelings over in plaats van tussen de palen.

De ploeg van Rijsdijk had in het vervolg van de tweede helft het betere van het spel; ook toen er de nodige wissels plaatsvonden. Smally Lake, de smaakmaker in de voorbereiding, was een aantal keren zeer dreigend maar helaas bleef het bij dreiging en werd er in de reguliere speeltijd niet meer gescoord.

In de eerste verlenging vielen er nauwelijks hoogtepunten te noteren; de tweede verlenging bracht meer spektakel. Twee rode kaarten, keurig verdeeld over beide ploegen (voor Excelsior M was deze voor invaller Nebbi Tiryakioglu), gevaarlijke momenten voor beide doelen, tot tweemaal toe de roep om een strafschop voor Excelsior M en de strijd tegen de klok, maakten de wedstrijd meer dan spannend. Gescoord werd er niet en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Lisse wisselde overigens vlak voor de het verstrijken van de speeltijd zijn keeper en juist invaller Wesley Storm werd voor Lisse de gevierde man.
Uit een serie van 8 strafschoppen stopte hij de inzetten van Stephan Kruithof en Rashid Lake; Jean Paul van Leeuwen kon er 1 gestopte strafschop tegenover stellen waardoor FC Lisse door gaat naar het hoofdtoernooi.

Een zure avond voor Excelsior M dat zich nu moet gaan richten op de start van de competitie. Zaterdag a.s. wacht op het Kasteel Jong Sparta. Aanvang: 15.30 uur.