Excelsior M heeft de halve finale bereikt van de Voetbal Rijnmond Cup. Dinsdagavond werd Spijkenisse met 5-3 verslagen. Voor Excelsior M waren Stephan Kruithof, Vincent van den Berg (2x) en Redouan Omar Ouali (2x) trefzeker.

Zowel Excelsior M als Spijkenisse kwamen met een combinatieteam voor de dag en hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk liet bovendien vier jongens hun debuut maken. Zo verschenen de JO19-spelers Milan van Ewijk en Sekou Sylla aan de aftrap en kregen Robin van Straaten (eveneens uitkomend in JO19) en Giovanni da Fonseca (Excelsior M 2) in de tweede helft speeltijd.

Ondanks dat Excelsior M in de eerste helft voldoende kansen kreeg om op voorsprong te komen waren het de bezoekers die op een 0-1 voorsprong kwamen. Na rust stelde Excelsior M orde op zaken. Met name invaller Vincent van den Berg had het op zijn heupen. Met twee schitterende treffers was hij onder andere verantwoordelijk voor de omkeer.

Eerst was het Stephan Kruithof die via een mooie vrijetrap voor de gelijkmaker zorgde. Vervolgens kreeg Excelsior M een penalty die door Redouan Omar Ouali werd benut. Nadat ook Spijkenisse een strafschop had gekregen en had benut was het Van den Berg die een mooie actie doeltreffend wist uit te halen. Kort hierna verdubbelde Omar Ouali met een listig schot de marge voor Excelsior M. Toen Van den Berg met een schitterende uithaal van zeker 20 meter voor de 5-2 zorgde was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase bracht Spijkenisse, via een knappe solo, de score nog terug tot 5-3. In de uitslag kwam verder geen verandering meer.

In de halve finale neemt Excelsior M het op tegen Rijsoord. Wanneer de wedstrijd zal worden gespeeld tegen de Hoofdklasser uit Ridderkerk is op dit moment nog niet bekend.