Excelsior Maassluis heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van de Voetbal Rijnmond Cup. De Tricolores wonnen de lastige uitwedstrijd tegen ASWH met 1-4 en zullen nu op 28 mei de halve finale spelen bij en tegen zaterdag-hoofdklasser Smitshoek.

In de eerste helft wist Excelsior Maassluis na een half uur spelen via Daan Blij op voorsprong te komen. De clubtopscorer benutte een strafschop nadat Vincent van den Berg in het zestienmetergebied onderuit was gehaald.

Enkele minuten later was de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker toen Bilal el Amrani alleen op keeper Jari Duijvestijn af kon gaan. De aanvaller ging, nadat hij Duijvestijn wilde passeren, onderuit maar scheidsrechter Jobse gaf, tot grote ongenoegen van ASWH, geen strafschop.

Toen ASWH-aanvoerder Jesper van den Bosch in de volgende aanval een overtreding op Luivienno Statia maakte liepen de gemoederen hoog en besloot de scheidsrechter van dienst een afkoelingsperiode in te lassen.

Na rust kwam de ploeg van oud Excelsior M-trainer Cesco Agterberg op gelijke hoogte. Een voorzet werd van dichtbij verlengd door Fabian Korporaal en werd ondanks een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter goedgekeurd.

Lang duurde het gelukkig niet voordat de Tricolores wederom een voorsprong te pakken hadden. Een geweldig afstandsschot van Redouan Omar Ouali viel schitterend binnen (1-2). In de slotfase maakte Tobias Kleijweg vanuit een scrimmage die na een corner ontstond de 1-3 en Vincent van den Berg strafte enkele minuten later een te korte terugspeelbal genadeloos af (1-4).

De halve finale tussen Smitshoek en Excelsior Maassluis zal op dinsdag 28 mei worden gespeeld op Sportpark Smitshoek en begint om 20.00 uur. De winnaar van dit duel speelt op maandag 10 juni (2e Pinksterdag) de finale tegen de winnaar van Brielle tegen Excelsior’20. De finale zal om 15.00 uurop het terrein van SV Poortugaal worden gespeeld.

ASWH – Excelsior Maassluis 1-4 (0-1)

Scoreverloop: 31. Daan Blij (strafschop) 0-1, 60. Fabian Korporaal 1-1, 66. Redouan Omar Ouali 1-2, 82. Tobias Kleijweg 1-3, 86. Vincent van den Berg 1-4.

Opstelling Excelsior Maassluis: Jari Duijvestijn, Luivienno Statia, Daan Smith, Niels Redert (62. Stephan Kruithof), Daan Blij, Vincent van den Berg, Giovanni da Fonseca (62. Kevin Dercks), Tobias Kleijweg, Sekou Sylla, Redouan Omar Ouali, Milan van Ewijk.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof en VoetbalRotterdam.nl