Het krachtverschil tussen het inmiddels gedegradeerde Barendrecht en het in uitstekende vorm verkerende Excelsior Maassluis was deze avond op Sportpark De Bongerd immens te noemen. De Tricolores dicteerde de gehele wedstrijd en het was een wonder dat het halverwege de wedstrijd slechts 0-1 stond voor de ploeg van trainer Dogan Corneille.

Met iets meer scherpte in de afronding had het immers na 45 minuten al minstens 0-5 kunnen staan. Met name Daan Blij was een ware plaag voor de verdediging van de thuisploeg. Maar ook Vincent van den Berg, Daan Smith, Sefa Kurt en Kevin Dercks waren dichtbij een treffer.

Na 41 minuten viel dit dik verdiende doelpunt alsnog toen Vincent van den Berg een breedtepass van een Barendrecht-verdediger kon onderscheppen en vervolgens Daan Blij met een heerlijke steekpass in staat stelde om de bal achter Barendrecht-keeper Nick van der Ploeg te werken (0-1).

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders en was de eerste kans wederom voor Excelsior Maassluis. Vincent van den Berg pikte de bal op, soleerde richting het doel van Van der Ploeg maar zag zijn inzet net naast gaan. Hierna was het de beurt aan Barendrecht dat een enorm grote kans liet liggen op de gelijkmaker. Het was aan de lat en Stephan Kruithof te danken dat de bal niet in het doel verdween.

Na een uur spelen zou de wedstrijd worden beslist. Milan van Ewijk had een prima actie in huis waarna de verdediger de bal prima neerlegde voor Vincent van den Berg die vervolgens het hoofd koel wist te houden tussen enkele spelers in en knap de 0-2 op het scorebord zette.

De laatste tien minuten waren vooral een hoogtepunt voor Milan van Ewijk. De pas 18-jarige verdediger, die na de zomerstop de overstap zal maken naar ADO Den Haag, kreeg net als vorige week de kans om zijn eerste officiële doelpunt te maken. Waar Van Ewijk vorige week nog miste vanaf 11 meter was het ditmaal wel raak (0-3). Het feest was helemaal compleet toen wederom Van Ewijk vlak voor tijd ook nog voor de 0-4 mocht aantekenen. Het was een slot van een mooie avond in Barendrecht.

Door de overwinning blijft Excelsior Maassluis op de tweede plaats van de Tweede Divisie staan. Met nog één wedstrijd te spelen staat IJsselmeervogels op drie punten achterstand van de Tricolores maar is het doelsaldo van Excelsior Maassluis vele malen beter.

Aanstaande zaterdag staat de laatste wedstrijd van het zo succesvolle seizoen op het programma. Excelsior Maassluis ontvangt in eigen huis Jong Vitesse. De wedstrijd op Sportpark Dijkpolder begint om 15.30 uur en aansluitend zal de afscheidswedstrijd van clubicoon Niels Redert worden gespeeld. Wij hopen op veel toeschouwers deze mooie dag.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto: Tineke Smith-Van der Bie

Barendrecht – Excelsior Maassluis 0-4 (0-1)

Scoreverloop: 41. Daan Blij 0-1, 59. Vincent van den Berg 0-2, 84. Milan van Ewijk (strafschop) 0-3, 89. Milan van Ewijk 0-4.

Scheidsrechter: Eric Thijs

Toeschouwers: 250

Barendrecht: Nick van der Ploeg, Gilberto da Silva (69. Chris Dabaghian), Jeffrey Aarts, Max van Dijk, Yorik van Deelen, Elson Almeida, Yarick Dorst, Jeroen van der Wal, Marouane Bakour, Qjell Krolis (63. Akram Salhi), Anass Masrhalmi (63. Ali Khaldi).

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Stephan Kruithof, Daan Blij (85. Redouan Omar Ouali), Vincent van den Berg, Jeremy Moreno (65. Marouane Afaker), Giovanni da Fonseca (77. Luivienno Statia), Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milan van Ewijk.

Samenvatting