Ook in de thuiswedstrijd tegen ASV De Dijk is Excelsior M ongeslagen gebleven. Sterker nog; het ging uiteindelijk met een (verdiende) overwinning richting kleedkamer. Net als in voorgaande wedstrijden maakte de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk het zichzelf onnodig moeilijk door de vele kansen niet te benutten waardoor het (te) lang spannend bleef. Daan Smith werd uiteindelijk matchwinnaar (2-1).

De Dijk trad aan in het uittenue van Excelsior M omdat de ploeg van trainer Jochem Twisker volgens scheidsrechter Blank een tenue naar Maassluis had meegenomen dat teveel op dat van de Tricolores leek. De Dijk begon zonder haar sterspeler Loukili die volgens zeggen zich vergist had in de vertrektijd van de Amsterdammers. Hij was in de veronderstelling dat er op zondag gespeeld zou worden………

Daarom geen Loukili in de basis, wel Jack Tuijp en Jeroen Verhoeven die de nodige betaald voetbal ervaring aan Amsterdamse zijde meebrachten. Een elftal dat een gemiddelde leeftijd kende van 31 jaar; in schril contrast met de elf van Rijsdijk, die ternauwernood een gemiddelde van 23 jaar op de been wist te brengen. Geen Sefa Kurt en Vincent v.d. Berg (geschorst), geen Niels Redert en Dean van Ooijen in de basiself maar wel Tobias Kleijweg, Walter Bennet, Daan Blij en Jeremy Moreno aan de aftrap.

Excelsior M begon goed aan de wedstrijd; het zette vroegtijdig druk en combineerde vlot richting het doel van Jeroen Verhoeven die enkele keren reddend moest optreden op o.a. een inzet van Kevin Vink en Jeremy Moreno.
Diezelfde Moreno was in de 28e minuut succesvol voor zijn ploeg. Na een goede aanname op een pass van Kevin Vink had de buitenspeler een wonderschone lob in petto. Verhoeven was kansloos op de inzet van 25 meter (1-0). Niet veel later had dezelfde speler een uitgelezen kans op de 2-0 maar tot ontzetting van Maassluis verdween de bal niet achter Verhoeven.

Daar waar Excelsior M dus op een veilige 2-0 had moeten komen was het juist ASV De Dijk dat op gelijke hoogte kwam. Uit een snel genomen corner was het Gourari die de gelijkmaker kon binnenschieten. De Excelsior M verdediging stond bij die actie compleet te slapen en ook Jean Paul van Leeuwen ging niet helemaal vrijuit bij de treffer van de Amsterdammer. Met een 1-1 stand werd vervolgens de kleedkamer opgezocht.

Excelsior M kwam goed uit die kleedkamer. Kevin Dercks kwam in de 46e minuut de zestien in en werd vervolgens lichtjes aangetikt. Voor scheidsrechter Blank voldoende reden om de bal op de stip te leggen. Kevin Dercks mocht zelf het vonnis voltrekken maar zijn inzet verdween in plaats van achter Verhoeven hoog in de ballenvanger.

Excelsior M bleef jagen op de voorsprong en kreeg die in de 54e minuut toen uit een corner van Stephan Kruithof uitblinker Tobias Kleijweg met zijn hoofd de bal verlengde naar de volkomen vrij staande Daan Smith. Voor Daan een koud kunstje om zijn ploeg op 2-1 te zetten.

De Dijk had na die treffer gedurende de tweede helft het meeste balbezit maar het creëerde te weinig om aanspraak te maken op de gelijkmaker. Excelsior M daarentegen had meerdere keren de mogelijkheid om de marge met de Amsterdammers te vergroten, maar net als in de wedstrijd tegen Lisse wist het de mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten. Ook niet toen het met een man meer kwam te staan. Chakib Tayeb werd met direct rood van het veld gezonden na een charge op Jeremy Moreno. In de 5 minuten extra speeltijd had De Dijk nog een goede mogelijkheid om de gelijkmaker op het bord te zetten maar Jean Paul van Leeuwen redde bekwaam. Tot overmaat van ramp kreeg Mostapha Aamrani in de slotseconde nog zijn 2e gele en dus een rode kaart voorgeschoteld, waardoor de Dijk uiteindelijk de wedstrijd moest beëindigen met 9 man.

Een zeer belangrijke en nuttige overwinning voor Excelsior M dat zich nu mag gaan opmaken voor de clash met Katwijk. De Katwijkers hebben tot op heden 8 wedstrijden op rij met winst afgesloten. Traditioneel zijn de wedstrijden tegen de oranjehemden boeiend en zijn de onderlinge resultaten in het voordeel van Excelsior M.

Mede gezien de overwinning op de Dijk mag voorzichtig worden gehoopt op een positief resultaat tegen de koploper. Reden genoeg om bij die wedstrijd aanwezig te zijn.