Excelsior M dolf uiteindelijk in het treffen met Kozakken Boys het onderspit. In een weinig spectaculair treffen, dat mede door de barre weersomstandigheden nooit echt kon boeien, was het Kozakken Boys dat vroeg in de tweede helft op voorsprong kwam. Velen dachten aan buitenspel, de camerabeelden van FOX Sports boden geen duidelijkheid maar de treffer werd wel gehonoreerd. Een zure nederlaag voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk!

In de vroege ochtenduren werd er in Werkendam van alles aan gedaan om de wedstrijd doorgang te laten vinden. Het veld werd door vele vrijwilligers van sneeuw ontdaan dus was het veld oké; het weer en met name de wind was dat niet, waardoor deze wedstrijd nooit echt kon losbranden.

Excelsior M begon heel goed aan de wedstrijd en had na 4 minuten (!) op 0-1 kunnen komen toen Vincent v.d. Berg een keurige combinatie probeerde af te ronden. Alles wat de topscorer van de Tricolores deed was goed, maar zijn schuiver belandde helaas op de paal waardoor Kozakken Boys met de schrik vrijkwam. Het had een ideaal scenario geweest voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk die zijn ploeg liet spelen naar de mogelijkheden.

Geen Kevin Vink dit keer aan de start, die in de afgelopen week te kennen gaf zijn kicks aan het eind van het seizoen aan de wilgen te hangen. Wel weer met Robin van der Ende in de basis, waardoor Kevin Ringeling terug kon keren op zijn vertrouwde rechtsachter-positie. Kozakken Boys had in het eerste bedrijf het meeste balbezit maar keeper Jean Paul van Leeuwen had het niet moeilijk. De Kozakken kregen nauwelijks kansen door het goed en geconcentreerd verdedigen aan Excelsior M-zijde. Het was dan ook verre van verrassend dat de ruststand met 0-0 werd bereikt.

Vroeg in de 2e helft kreeg topscorer Al Azoutti een uitgelezen kans om zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te schieten maar zijn schot ging naast. Het bleek echter uitstel van executie. Twee minuten later mocht Ahmed Mendes Moraira (al of niet in buitenspelpositie) een voorzet loslaten die bij de tweede pal door Pires Tavares kon worden binnengeschoten (1-0). De protesten aan Maassluise zijde waren groot, maar scheidsrechter van der Pol vertrouwde op zijn assistent die geen vlagsignaal had afgegeven.

Het was duidelijk dat het mede door deze treffer extra moeilijk zou worden voor Excelsior M. De ploeg werkte hard, speelde naar behoren maar kon aanvallend nauwelijks iets brengen. Daarvoor was het simpelweg niet goed genoeg. Ook de ingevallen Elson do Rosario Almeida en ”Smally” Lake konden daar geen verandering in brengen. De ploeg bleef overigens verdedigend, zoals we gewend zijn, moeiteloos op de been.

Tegenvaller voor de ploeg van Danny Buijs, die volgend jaar in de Eredivisie valt te bewonderen (hij vertrekt naar FC Groningen), was dat Ahmad Mendes Moreira (Aggie) met een vervelende blessure moest uitvallen. Daan Smith was in een rechtstreeks duel hard maar fair, maar moest wel toezien dat zijn voormalig ploeggenoot er met een enkelblessure vanaf moest.

Het gaf bij de Werkendammers de nodige irritatie met Sefa kurt als voornaamste slachtoffer. De wijze waarop hij getackeld werd door Stout was rijp voor rood; scheidsrechter van der Pol deed het af met slechts een gele kaart. In de slotfase was diezelfde Sefa Kurt overigens nog dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal in de slotminuten verdween op de deklat waardoor er uiteindelijk een 1-0 nederlaag werd geleden.

Wederom dus geen punten voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk die zijn ploeg weer een plaatsje op de ranglijst ziet dalen. HHC Hardenberg is zijn ploeg nu voorbij gegaan. Qua puntenaantal zijn we voor dit seizoen wel veilig; het zou knap zijn als we uiteindelijk in het linkerrijtje gaan eindigen. Dat wordt nog een hele klus maar het vertrouwen is er. Nu maar zien of dat ook beloond gaat worden.

Komende zaterdag heeft Excelsior M geen competitieverplichtingen en zal de ploeg gaan genieten van een vrij weekend. Zaterdag 31 maart wordt om 14.30 uur de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen FC Lisse. Op tweede paasdag staat de inhaalwedstrijd tegen Koninklijke HFC op het programma.