Excelsior M speelt aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd van het kalenderjaar, thuis tegen Lienden. Daar waar Excelsior M in een zogenaamde flow zit, snakt de geplaagde ploeg van trainer Hans v.d. Haar juist naar de winterstop. Met een voorlaatste plaats gaat het namelijk alles behalve crescendo in Lienden, waar de laatste vier wedstrijden verloren gingen en al zeven wedstrijden niet werd gewonnen.

Het is dus aan Excelsior M om te profiteren van de slechte fase waarin de tegenstander verkeert. De Tricolores bewezen de afgelopen weken daar prima toe in staat te zijn. Er werd immers afgerekend met laagvliegers VVSB, Jong Almere en Scheveningen waardoor Excelsior M zelf ruime afstand wist te nemen van de onderste plaatsen. Er is inmiddels zicht op aansluiting met de subtop, iets dat via een driepunter tegen Lienden weer een stukje dichterbij komt.

Nog veel belangrijker is daarbij dat het spel ook steeds beter wordt. Excelsior M laat de laatste weken goed voetbal zien en toont daarbij ook steeds vaker de aanvallende kwaliteiten. Waar Excelsior M in de voorgaande seizoenen met name geroemd werd om de verdedigende kwaliteiten, die nog steeds van hoog niveau zijn, laat het nu ook in aanvallend opzicht mooie dingen zien. Illustratief hiervoor was de prachtige aanval tegen Jong Sparta die uiteindelijk leidde tot de verdiende gelijkmaker van Vincent v.d. Berg.

Er zit dus voldoende muziek in het elftal van Dogan Corneille om zaterdag, op een in kerstsferen geheuld Sportpark Dijkpolder, drie punten te halen. Het zou voor hem en zijn selectie een bekroning zijn op een prima eerste seizoenshelft. Al is het voor Dogan Corneille persoonlijk sowieso al een goede week. Hij verlengde zijn contract immers met een jaar en is zodoende ook volgend seizoen hoofdtrainer bij Excelsior M.

Om daadwerkelijk te winnen zijn concentratie en scherpte uiteraard wel geboden. Lienden zit in een mindere fase maar liet dit seizoen al een aantal maal zien weldegelijk te kunnen voetballen. Zo werden o.a. Rijnsburgse Boys en Koninklijke HFC verslagen, ploegen die een stuk hoger staan dan Lienden. Bovendien zal Lienden tot op het bot gemotiveerd zijn om weer eens drie punten te halen en zo de aansluiting te vinden met de ploegen boven de degradatiestreep.

Wat het wordt gaan we zaterdag zien, er zijn in ieder geval genoeg ingrediënten aanwezig voor een mooi duel. De wedstrijd begint om 14:30 en wordt geleid door scheidsrechter van Herk.