Het is Excelsior Maassluis gelukt om voor het tweede achtereenvolgende jaar de Voetbal Rijnmond Cup te winnen. Op het terrein van SV Poortugaal werd VV Brielle met liefst 1-5 verslagen. Excelsior Maassluis wisselde een matige eerste helft af met een prima tweede helft en stelde het na een 1-1 ruststand in het tweede bedrijf orde op zaken.

In de eerste helft keek Excelsior Maassluis al vroeg tegen een voorsprong aan. Na een kwartier spelen was het Kevin Dercks die aan de linkerkant werd bereikt door Daan Blij en met een goede kapbeweging zijn tegenstander de baas was en beheerst afrondde (0-1).

Hierna werd verwacht dat de Tricolores een gemakkelijke middag tegemoet zouden gaan tegen de zaterdag-eersteklasser uit Voorne-Putten. Niets was minder waar. Doordat de ploeg van oefenmeester Dogan Corneille in een te laag tempo bleef spelen en slordig omging met de kansen was het Brielle dat ook enkele malen gevaarlijk kon worden voor het doel van Jean-Paul van Leeuwen.

Vlak voor rust benutte Jeffrey Duijnstee een van deze spaarzame kansen voor Brielle en stond er na 45 minuten spelen een 1-1 stand op het scorebord.

Na rust, waarin Giovanni da Fonseca werd vervangen door Kilian Berkhout, kon Excelsior Maassluis al snel orde op zaken stellen. Vincent van den Berg profiteerde al na vijf minuten optimaal van een slippertje van de doelman van Brielle, die een bal niet onder controle kon krijgen (1-2). Hierna bleef het eenrichtingsverkeer en na ruim een uur spelen wist Jeremy Moreno de wedstrijd te beslissen. De aanvaller zette eerst zijn tegenstander aan de kant en rondde hierna koelbloedig af (1-3).

Het verzet van Brielle was gebroken en ook invaller Redouan Omar Ouali kon zijn doelpuntje meepikken nadat hij de bal op een presenteerblaadje van een Brielse verdediger had gekregen (1-4). Het slotakkoord was voor Vincent van den Berg die goed aan de buitenspelval kon ontsnappen en vervolgens met een rush de keeper simpel omspeelde (1-5).

Een einde van een geweldig seizoen waarin Excelsior Maassluis een prima tweede plek in de Tweede Divisie wist te behalen. Daarnaast werd zowel de 2e als 3e periodetitel gepakt en als kers op de taart de Voetbal Rijnmond Cup gewonnen. Door deze overwinning wint het team een trainingskamp naar het buitenland.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof

VV Brielle – Excelsior Maassluis 1-5 (1-1)

Scoreverloop: 15. Kevin Dercks 0-1, 43. Jeffrey Duijnstee 1-1, 50. Vincent van den Berg 1-2, 64. Jeremy Moreno 1-3, 77. Redouan Omar Ouali 1-4, 81. Vincent van den Berg 1-5.

Scheidsrechter: Ron Karremans

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Stephan Kruithof (83. Niels Redert), Daan Blij (72. Redouan Omar Ouali), Vincent van den Berg, Jeremy Moreno (83. Robin van der Ende), Giovanni da Fonseca (46. Kilian Berkhout), Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milan van Ewijk (87. Michael Poeljes).

Interviews Excelsior Maassluis TV:

Fotoverslag VV Brielle – Excelsior Maassluis