Excelsior Maassluis heeft het enige en juiste antwoord gegeven op de ontluisterende nederlaag van vorig week tegen FC Lienden. Op bezoek bij laagvlieger Jong Almere City FC werd voorafgaand aan het duel eerherstel geëist door hoofdtrainer Dogan Corneille. Met een uiteindelijke 1-3 overwinning kon iedereen in het Maassluis-kamp tevreden terugkijken op de wedstrijd in Flevoland.

Vanwege diverse schorsingen en blessures was het even puzzelen voor de technische-staf om tot een opstelling te komen. Zo werden deze middag onder andere Daan Blij, Marouane Afaker, Niels Redert en Sefa Kurt gemist. Hierdoor waren er basisplaatsen voor Jeremy Moreno en Redouan Omar Ouali. Daarnaast keerde aanvoerder Daan Smith terug in de opstelling na een blessure.

Het duurde in het Yanmar Stadion even voordat de wedstrijd tussen Jong Almere City en Excelsior Maassluis een beetje leuk werd voor het aanwezige publiek. Na enkele kleine kansjes voor de bezoekers werd de wedstrijd pas vlak voor rust opengebroken door Tobias Kleijweg. De mee opgekomen centrale verdediger kreeg in de 37e minuut de bal aangespeeld door Giovanni da Fonseca, passeerde een Almere-speler en haalde van zo’n 18 meter tot ieders verbazing doeltreffend uit in de korte hoek (0-1).

In het tweede bedrijf, waarin Kevin Dercks in de kleedkamer moest achterblijven met een blessure en Luivienno Statia zijn vervanger was en hierdoor tevens zijn debuut in de hoofdmacht maakte, had Excelsior Maassluis al snel de marge kunnen verdubbelen. Jeremy Moreno kreeg na een snelle counter de bal via Sekou Sylla voor zijn voeten waarna de aanvaller uithaalde in de korte hoek. De inzet van Moreno werd echter door doelman Mike Grim gestopt.

Na een uur spelen was de volgende kans voor Sekou Sylla. Het afstandsschot verdween echtter net naast de verkeerde kant van de kruising. Amper tien minuten later was Sylla wel trefzeker. Op identieke wijze lukte het de verdediger nu wél om de bal achter doelman Grim in de kruising te krijgen. Een geweldig doelpunt (0-2). Tussendoor had Jong Almere City FC overigens een goede mogelijkheid gekregen om de gelijkmaker te scoren. Tot opluchting van iedereen uit Maassluis werd dit maar net voorkomen.

Een kwartier voor tijd werd vervolgens de wedstrijd beslist. Een geweldige pass van Giovanni da Fonseca op de diepgaande Vincent van den Berg werd door laatst genoemde keurig afgerond in de lange hoek (0-3). Dat een miscommunicatie tussen Tobias Kleijweg en doelman Jean-Paul van Leeuwen uiteindelijk nog de 1-3 betekende maakte uiteindelijk niemand meer uit. Het eigen doelpunt van Kleiweg was overigens wel ironisch te noemen maar deed niets af van de verdiende overwinning van de Tricolores.

Door de overwinning blijft Excelsior Maassluis knap op de derde plaats van de Tweede Divisie staan. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Scheveningen op het programma. De wedstrijd begint op Sportpark Dijkpolder om 14.30 uur.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof

Jong Almere City FC – Excelsior Maassluis 1-3 (0-1)

Scoreverloop: 38. Tobias Kleijweg 0-1, 69. Sekou Sylla 0-2, 75. Vincent van den Berg 0-3, 80. Tobias Kleijweg (e.d.) 1-3.

Scheidsrechter: Luuk Timmer

Toeschouwers: 125

Jong Almere City FC: Mike Grim, Ruggero Mannes (40. Thomas Prinsen), Jesper Vos, Tarik Evre, Nicky van Hilten, Mitchel Bergkamp, Sam Krant, Jelle Goselink, Guiliano With (72. Victor van der Linde), Rogier Benschop, Adrian Ramadani (61. Achille Vaarnold).

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Milan van Ewijk, Tobias Kleijweg, Daan Smith, Sekou Sylla, Giovanni da Fonseca, Stephan Kruithof, Kevin Dercks (46. Luivienno Statia), Redouan Omar Ouali (67. Kilian Berkhout), Vincent van den Berg, Jeremy Moreno (78. Reilly Bakboord).

Geel: Tarik Evre, Jesper Vos, Ruggero Mannes (Jong Almere City FC), Tobias Kleijweg (Excelsior Maassluis).

Samenvatting

Fotoalbum Jong Almere City FC – Excelsior Maassluis