Lang leek Excelsior M afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys er met de overwinning vandoor te gaan. Tot in de vierde minuut van de blessuretijd het toch nog fout ging voor de ploeg van scheidend trainer Jeroen Rijsdijk toen invaller Donny van Oijen met een afstandsschot zorgde voor de late gelijkmaker. Scheidsrechter Grasner floot enkele seconden later meteen af voor het eindsignaal: 1-1.

Een azijnzure nederlaag voor Excelsior M dat bij een overwinning over de Rijnsburgers heen was gegaan en volop zicht had gehad op een plaats in de top 5. Hoe anders was de wedstrijd verlopen als Sefa Kurt niet een kwartier voor tijd tegen een rode kaart was aangelopen. De ervaren verdediger, die in de eerste helft al een onterechte gele kaart had gekregen, begin volgens scheidsrechter Gansner een te harde overtreding op Jeffrey Jongeneelen en kon meteen gaan douchen.

Een kwartier eerder had Kevin Ringeling bij een van de spaarzame kansen de Tricolores nog op voorsprong gezet. Het laatste kwartier was het alle hens aan dek voor Excelsior M dat mede dankzij een prima optreden van keeper Jean-Paul van Leeuwen de overwinning over de streep leek te trekken.

Niets was minder waar toen Donny van Oijen ver in blessuretijd een afvallende bal op de rand van het zestienmetergebied via de rug van Daan Smith in de verre hoek zag verdwijnen (1-1).

Het bleek het tiende gelijkspel te zijn van Excelsior M dit seizoen. Met 40 punten uit 28 wedstrijden kan de ploeg van Jeroen Rijsdijk nog altijd haar puntenaantal van vorig seizoen evenaren of zelfs overtreffen. In de komende 6 wedstrijden moeten er dan nog wel een aantal overwinningen worden behaald.

Om te beginnen komende zaterdag op bezoek bij het FC Lienden van trainer Hans Kraaij jr. De wedstrijd op Sportpark De Abdijhof begint om 15.30 uur.