Excelsior M kent een goede start in de 2e divisie; de nieuwe afdeling in het amateurvoetbal op het allerhoogste niveau. Tegen VVSB , vorig jaar nog uitkomend in de zondag Topklasse, werd het een dik verdiende 2-0 overwinning. Beide ploegen waren voor rust nauwelijks gevaarlijk; in het tweede bedrijf was de landskampioen absoluut de bovenliggende partij. Na een gelukkige 1-0 voorsprong voor de Tricolores was het Kilian Berkhout die met een fantastische solo-actie de wedstrijd in het slot gooide (2-0).

Beide ploegen waren in de eerste 45 minuten vooral bezig om de 0 de houden. Excelsior M had het betere van het spel maar VVSB, de ploeg die vorig jaar zo verrassend tot de kwartfinales van de nationale beker wist door te dringen, was maar op een ding uit. Geen nederlaag incasseren. Er viel dan ook bitter weinig te beleven voor de ruim 700 aanwezige toeschouwers. VVSB wilde niet, Excelsior M kon niet. Een helft dus die weinig tot de verbeelding sprak. Wel een aantal stevige duels die leidden tot wat irritatie, vooral na de pittige overtreding van Maikey Parami op Robin van der Ende. Scheidsrechter van Oostrom wuifde het met een simpel handgebaar weg.

In de tweede helft een sterker Excelsior M dat de verdedigende instelling van VVSB wilde testen. Dat lukte weliswaar maar nooit leidden die aspiraties tot een kans op een voorsprong. Er ontstond wederom een wedstrijd waarin beide ploegen niet tegen een achterstand wilden oplopen. Totdat Excelsior M over de rechterflank goed door kwam. Elson do Rosario Almeida zette goed door; gaf een puike voorzet af die door VVSB-verdediger Jelmer Vrijbrief achter zijn eigen doelman werd gekopt (1-0).

Excelsior M zette aan en wilde de voorsprong vergroten maar VVSB rechtte haar rug. Vanaf de 60e t/m de 70e minuut was het zeer gevaarlijk maar doelman Jean Paul van Leeuwen was telkens op zijn hoede. Hij en alleen hij was in die fase verantwoordelijk dat de voorsprong voor Excelsior M gehandhaafd bleef. Met fantastische reflexen hield hij zijn ploeg in de wedstrijd die uiteindelijk vlak voor tijd definitief werd beslist.

Met een zeer goed uitgevoerde counter over de linkerflank wist Kilian Berkhout aan de verdediging van VVSB te ontsnappen en scoorde fraai de 2-0.
Excelsior M begint dus goed aan zijn avontuur in de 2e divisie met een overwinning op VVSB. In de stand nemen de Tricolores voorlopig de derde plaats in. Vooralsnog dendert “De Rijsdijk-express” gewoon voort!

Volgende week de uitwedstrijd tegen UNA. Aanvang wedstrijd: 18.00 uur.