De wedstrijd van a.s. zaterdag, Excelsior M – Katwijk, is zo’n affiche dat zichzelf verkoopt. We hoeven u waarschijnlijk niet uit te leggen dat Katwijk een grote club is, dat ze in de top van de ranglijst staan en dat beide teams elkaar al talloze keren zijn tegengekomen op het hoogste amateurniveau van Nederland. Kortom, er staat zaterdag een mooie wedstrijd op het programma!

Naast dat het een mooie pot belooft te worden, krijgt Excelsior M zaterdag ook de kans echt aan te sluiten bij de top 5 van de ranglijst. Nummer drie Katwijk heeft namelijk maar vier punten meer dan Excelsior M dat momenteel zevende staat. Bovendien bewees Excelsior M eerder dit seizoen al van Katwijk te kunnen winnen. Op Sportpark de Krom werd het 2-4 door doelpunten van Giovanni da Fonseca, Daan Smith, Vincent v.d. Berg en Daan Blij.

Katwijk zal dus uit zijn op revanche. Niet alleen op Excelsior M, ook vanwege het resultaat vorige week. De oranjehemden van coach Jan Zoutman lieten afgelopen weekend namelijk een gouden kans liggen om weer helemaal terug te komen in de titelstrijd. Nummer twee IJsselmeervogels klopte koploper AFC waardoor Katwijk de koppositie tot drie punten had kunnen naderen. Koninklijke HFC gooide echter roet in het eten door met 0-1 te winnen. Het was pas de eerste nederlaag van Zoutman sinds hij halverwege het seizoen de ontslagen Jack v.d. Berg opvolgde.

Excelsior M kende juist een mooi weekend. Er werd overtuigend afgerekend met het ‘trauma’ tijdens eerste wedstrijden na de winterstop. Vaak gingen die wedstrijden verloren, nu was dat anders. Jong Vitesse werd op Papendal met 1-3 opzij gezet en het voetbal zag er, net als voor de winterstop, bij vlagen aantrekkelijk uit. Twee opvallende zaken: opnieuw scoorden er drie verschillende spelers de doelpunten en keeper Jean-Paul van Leeuwen pakte een penalty, een kwaliteit die hij de laatste seizoenen al vaker toonde.

Excelsior M kan dus zonder zorgen toeleven naar de wedstrijd tegen Katwijk. Waarbij iedereen die de Tricolores een warm hart toedraagt hoopt dat de uitslag vergelijkbaar is met die van vorig seizoen. Toen boekte Excelsior M namelijk een afgetekende 3-0 zege op de toenmalige ongeslagen koploper en latere kampioen. Vincent v.d. Berg (2) en Kevin Vink waren in die wedstrijd trefzeker.

De wedstrijd begint traditiegetrouw om 14:30 en wordt in goede banen geleid door scheidsrechter Eric Thijs.