Afgelopen vrijdag werd in Theater Koningshof het Maassluise Sportgala 2017 gehouden. Een feestelijke avond waarin diverse individuele sporters en teams gehuldigd worden voor hun goede prestaties in het jaar 2017. Niet voor niets heet de avond, georganiseerd door de Maassluise Sport- & Recreatieraad, het ‘Feest der Kampioenen’.

Excelsior Maassluis JO17 was genomineerd in de categorie ‘Jeugdsportploeg van het Jaar’ en moest het daarin opnemen tegen onder andere de sterke JO15-judoploeg van Mahorokan die Nederlands Kampioen werd. Desalniettemin vond de jury de overmacht waarmee Excelsior M JO17 vorig seizoen kampioen werd een dermateĀ  goede prestatie, dat de titel ‘Jeugdsportploeg van het Jaar’ hen eigenlijk niet kon ontgaan.

Een mooie bekroning op een geweldig seizoen van JO17, waarin het kampioenschap in de Derde Divisie werd behaald met een voorsprong van maar liefst 15 punten op gerenommeerde amateurjeugdopleidingen als Baronie, Quick en UVS. Bovendien kreeg het team het kleinste aantal tegengoals, wist het zelf het vaakst het net van de tegenstander te vinden en werd de titel behaald met overwegend spelers uit Maassluis. De kampioensschaal die na een overwinning tegen directe concurrent Alphense Boys werd uitgereikt door Hans Kraay Jr. bleek echter niet het einddoel van de succesploeg. Ook het restant van de competitie van het door blessures en afwezigen geteisterde JO19-2 werd door de spelers van JO17 uitgespeeld. Het resultaat: een finaleplaats in de nacompetitie en een daarbij horende promotie naar de Hoofdklasse voor JO19-2.

Voor hoofdtrainer Ron Carli is de nominatie een kers op de taart van een geweldig afscheidsseizoen. Na vele jaren ziel en zaligheid in de jeugdopleiding van Excelsior Maassluis te hebben gelegd besloot hij vorig seizoen dat het voorlopig zijn laatste seizoen aan de Lavendelstraat zou zijn. Hiermee is de uitverkiezing van Jeugdsportploeg van het Jaar ook een mooie erkenning voor al de energie die Ron in onze club heeft gestoken.

Tijdens het Sportgala werd ook een selfiewedstrijd gehouden. De jongens van O17 gebruikten deze gelegenheid om op de foto te gaan met Quintis Ristie, voormalig reclame-ster en presentator van het Sportgala.

 

JO17 met Quintis Ristie