SINDS 1918

Excelsior M JO13-1 kampioen van de hoofdklasse!

//Excelsior M JO13-1 kampioen van de hoofdklasse!

Excelsior M JO13-1 kampioen van de hoofdklasse!

Eindelijk kon JO13-1 officieel kampioen worden. Na een heel seizoen bovenaan gestaan te hebben kon het zaterdag 12 mei 2018 eindelijk kampioen worden van de Hoofdklasse. De jongens hebben de laatste weken last gehad van kampioenstress maar bezweken op het moment dat ze er moesten staan niet onder de druk. Er werd met overtuigende 0-4 cijfers van SHO gewonnen en werd hierdoor terecht kampioen!

In de week voorafgaand aan de wedstrijd hebben de trainers aan de ouders gevraagd of zij zich zelf wilde filmen en de jongens succes wensen. Al deze filmpjes met een geweldige speech zijn in elkaar gemonteerd in een super filmpje. De wedstrijd stond om 10.00 uur gepland. De jongens moesten zich om 07.45 uur al melden op Excelsior. Hier aangekomen hebben de jongens het filmpje gezien. Daarna op naar SHO, omdat er werkzaamheden waren in de tunnel zijn we met zijn allen met de pond bij Hekelingen.

Dat de tegenstander bang voor ons zijn, was al te merken door de opmerking: ‘Mogen we ook een doelpuntje scoren vandaag?’. Na een warming up mochten we eindelijk de kampioenswedstrijd spelen. De eerste helft was erg rommelig en werden er weinig kansen gecreëerd. Wel werd er uit een hoekschop gescoord door Badr, helaas was de hoekschop niet op de goede plaats genomen dus afgekeurd.

Na een speech en tactische omzetting in de rust kwamen de jongens vol gemotiveerd uit de kleedkamer. Door een knappe poging van Jochem die de bal van een meter of 20 a 25 de bal over de keeper schoot. De 1-0!!! Na 42 minuten gespeeld te hebben kreeg Daan Bos het op zijn heupen en scoorde binnen 3 minuten 2 maal door assists van Jochem en Zejlko. Zeljko maakte aan alle stoute dromen van SHO een einde door 5 minuten voor tijd de 4-0 te maken.

Ook moeten we een heel groot compliment maken aan de verdediging. Djivan, Bryan, Joell en Milan hebben alle pogingen van SHO snel weggedrukt, zodat keeper Cas weinig tot niks te doen had in deze wedstrijd.

Na de wedstrijd werd er natuurlijk feest gevierd door de ouders, trainers en spelers. Kinderchampagne en confetti werden uit de tassen gehaald en gebruikt. Bij een kampioenschap hoort natuurlijk ook douche met de kleding aan.

Volgende week zal het team nog een laatste wedstrijd spelen tegen nummer 2 Spartaan’20 en wordt ook het kampioenschap gevierd.

2018-05-15T17:02:49+00:0015 mei 2018|Nieuws|
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze cookies. OK!