Excelsior M heeft zichzelf een meer dan goede dienst bewezen door in en tegen Scheveningen een zwaar bevochten, maar uiteindelijk verdiende 0-1 overwinning te boeken. In de confrontatie met de kustbewoners was het uitblinker Daan Smith die diep in de tweede helft zijn ploeg naar de overwinning schoot.

Beide ploegen waren voor aanvang van de wedstrijd terug te vinden op een gedeelde zesde positie op de ranglijst. De onderlinge confrontaties zijn veelal meer dan het aanzien waard dus waren een flink aantal supporters van de Tricolores aanwezig op het koude en winderige sportpark Houtrust. In de eerste minuten was het aftasten geblazen op het sompige en slecht bespeelbare veld. Al snel werd duidelijk dat op dit veld geen vloeiende combinaties mogelijk waren. Excelsior M was in de beginfase de ploeg met het meeste balbezit maar kon nooit echt gevaarlijk worden. Gaandeweg was het Scheveningen dat beter in haar spel kwam en met de lastige, maar oh zo vervelende Marvin Nieuwlaat was het uitkijken geblazen voor de Tricolores die echter nauwelijks iets weggaven. Net als in de voorgaande wedstrijden stond de verdediging als een huis met Daan Smith als rots in de branding. De wedstrijd kabbelde rustig voort maar het spel was niet echt om over naar huis te schrijven. Hotseknots begoniavoetbal volgens de Scheveningers die net als de Excelsior M –supporters niet echt aan hun trekken kwamen. Het was daarom ook niet verwonderlijk dat de rust met een 0-0 stand aanbrak.

In het tweede bedrijf geen wissels aan Maassluise zijde dat Scheveningen fel uit de startblokken zag komen. De ploeg van John Blok was dreigend maar daar was het dan ook wel mee gezegd. Een keer was Scheveningen dichtbij de openingstreffer maar Marvin Nieuwlaat kopte de bal over de goal van Jesper Leerdam in plaats van tussen de palen. De wedstrijd werd wat grimmiger en dat was vooral door het fysieke spel wat Scheveningen op de mat legde; Excelsior M bleef echter rustig en liet zich niet verleiden door mee te gaan in de fysieke duels. Soms moest het aan de noodrem trekken, zeker toen de voor Marvin Nieuwlaat ingevallen Ingmar Maayen aan de bal kwam. Michael Poeljes trok tot twee keer toe aan de noodrem, hetgeen hem een gele kaart kostte. Jeroen Rijsdijk zag het gevaar en wisselde Michael Poeljes voor Elson Rosario Almeida. Verstandig want Michael was rijp voor een tweede en dus een rode kaart. Met Elson in de ploeg werd het spel wat meer verzorgd en kon de ploeg een aantal keren gevaarlijk uitbreken maar keeper Erwin Friebel liet zich niet verschalken.

Tot de 76e minuut toen hij zich verslikte in een goed getrapte corner vanaf de linkerkant. Daan Smith was er als de kippen bij en tikte bij de tweede paal de 0-1 binnen. Op dat moment verdiende de ploeg ook die voorsprong want het had in die fase absoluut het beste van het spel. Ahmad Mendes Moreira had de 0-2 op zijn schoen maar zijn inzet werd met de vuisten knap door Friebel tot corner verwerkt. Scheveningen gooide er nog maar eens een schepje bovenop maar de eindpass was telkens onnauwkeurig waardoor de verdediging van Excelsior M eigenlijk niet echt in gevaar kwam. Zoals gezegd heerste de laatste linie als vanouds en werd het na 4 minuten blessuretijd uiteindelijk de verdiende winnaar.

Excelsior M doet daarmee zeer goede zaken. Het heeft nu definitief de zesde plaats op de ranglijst weten te bewerkstelligen en laat nu ook Scheveningen achter in de groep van achtervolgers. 8 keer op rij pakt de ploeg zijn punten en dat is een unicum voor de Maassluizers in de Topklasse. Een groot compliment derhalve voor de spelers en begeleiding! Volgende week wacht Rijnsburgse Boys. Dat zal opnieuw geen gemakkelijke opgave worden maar gezien de laatste 8 wedstrijden is de hoop op een positief resultaat niet meer als gerechtvaardigd. Let op, de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys zal starten om 14.00 uur, omdat Rijnsburgse Boys geen verlichting heeft op het hoofdveld.