Na de teleurstellende nederlaag van vorige week heeft de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk met een dik verdiende overwinning op Jong Vitesse zich knap hersteld.

Op het schitterende trainingscomplex van Jong Vitesse, gelegen op Papendal, werd met 0-2 gewonnen. Doelpunten waren er van Stephan Kruithof en Quinten Albertus.

Het was goed toeven op Papendal toen scheidsrechter Schaper met beide ploegen het veld betrad. Een heerlijk winterzonnetje, een schitterende grasmat en ook nu weer een redelijk omvangrijk aantal Excelsior M supporters die de ploeg achterna was gereisd.

Excelsior M trad, in vergelijking met afgelopen week, aan met drie spelers die er toen niet bij waren. Michael Poeljes verving de geblesseerde Elson. Ook Daan Blij was nog niet hersteld van zijn blessure, opgelopen tegen de Kon. HFC en werd vervangen door Dean van Ooijen en alsof het nog niet genoeg ontbrak ook Sefa Kurt vanwege een blessure. Hamit Alptekin was zijn logische vervanger.

In de beginfase twee afwachtende ploegen met een iets sterker Excelsior M. De eerste kans van de wedstrijd was voor Vincent v.d. Berg en niet veel later liet ook Jong Vitesse van zich spreken toen Jean Claude van Aanholt rakelings over kopte uit een corner van spelmaker Mohammed Osman.
Het was hij die voor de Arnhemmers de lijnen uitzette maar ook zag dat de stootkracht van zijn voorwaartsen beperkt bleef.

Na 20 minuten kreeg Excelsior M meer vat op de tegenstander en had via Dean van Ooijen op voorsprong moeten komen. Met een fraaie kapbeweging speelde de Westlander zich schitterend vrij om vervolgens de bal in de handen van doelman Thornes te schieten.
In de 34e minuut kreeg Vincent v.d. Berg vrije doorgang maar opnieuw was Thornes de redder in nood voor de ploeg van trainer John Lammers. Vier minuten later was hij echter kansloos op een penalty van Stephan Kruithof. Sommigen vonden de strafschop makkelijk gegeven maar Niels Redert werd overduidelijk pootje gelicht in het elfmetergebied en daarvoor staat maar één sanctie: een elfmetertrap. Tegen Spakenburg nog missend maar deze keer onberispelijk binnen geschoten door Stephan Kruithof.

De thee had opgezocht moeten worden met een 0-2 stand maar Dean van Ooijen schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal.
Na de thee een goed spelend Excelsior M dat vele kansen af wist te dwingen. Vooral Vincent v.d. Berg was goed op dreef maar, net als in het eerste bedrijf, was keeper Thornes lastig te passeren. Niels Redert had zijn ploeg in veilige haven kunnen schieten maar zijn schot ging rakelings naast de verkeerde kant van de paal.

Vitesse begon moed te putten uit het niet benutten van kansen aan Maassluise zijde en wist een aantal keren gevaarlijk door te komen. In de 60e minuut kwamen de Maassluizers goed weg toen in een scrimmage voor Jean Paul van Leeuwen de bal tot 3x toe werd ingeschoten maar niet tot een doelpunt leidde. Ook een kopbal van Aaron Kwarko, binnen 5 meter van Jean Paul van Leeuwen, werd door Jong Vitesse niet verzilverd en dus leek de wedstrijd uit te draaien op een magere 0-1.

Het werd uiteindelijk 0-2. In blessuretijd weliswaar. Het was wel een fraaie. Een prima voorzet van Kevin Vink vanaf de flank werd knap ingeschoten door Quinten Albertus die daarmee zijn invalbeurt met een doelpunt beloond zag.

Een lekkere en verdiende overwinning voor Excelsior M dat zich handhaaft in de top van de ranglijst. Volgende week wacht de zeer belangrijke (thuis)wedstrijd tegen AFC. Een zeer lastige tegenstander die op dit moment 2 punten voorsprong heeft en op de 3e plaats is terug te vinden.
Wederom een mooi affiche en alle reden om de ploeg te steunen in deze lastige ontmoeting.