Excelsior M heeft het zaterdag nagelaten om via een overwinning op Spakenburg door te stoten naar de top 5 van de Tweede Divisie. De Tricolores speelden geen goede wedstrijd, kregen wel enkele opgelegde kansen om te scoren, maar verloren door twee individuele fouten van de ploeg van John de Wolf.

In vergelijkingen tot de basisopstelling van vorige week, toen kampioen Katwijk met 4-2 werd verslagen, kon trainer Dogan Corneille geen beroep doen op topscorer Daan Blij en verdediger Milan van Ewijk. Ook Sekou Sylla zit nog steeds in de lappenmand net als de langdurige geblesseerden Hamit Alptekin, Tobias Kleijweg en Jeremy Moreno.

Met Michael Poeljes op de rechtsbackpositie en Redouan Omar Ouali in de voorhoede stonden er aan de aftrap maar liefst 8 spelers die uit de eigen jeugdopleiding afkomstig zijn.

Na een openingsfase waarin weinig kansen te noteren waren opende Spakenburg na een half uur de score. Daan Smith begin in de ogen van scheidsrechter Frank van den Elzen een overtreding op Kevin Sterling met een strafschop tot gevolg. Voor Mike Vreekamp een buitenkansje om de bezoekers op voorsprong te zetten (0-1).

Kort hierna kreeg Excelsior M al meteen een goede kans op de gelijkmaker. Marouane Afaker lobde een bal over keeper Leon ter Wielen, die de bal door zijn vingertoppen liet glippen. Net voor de doellijn wist de doelman de bal alsnog te pakken.

Het bleek uitstel van executie want vijf minuten voor rust zou de thuisploeg wel scoren. Vreekamp kreeg een afstandsschot van Afaker tegen de arm waarna scheidsrechter Van den Elzen wederom een penalty gaf. Ook Stephan Kruithof had geen enkele moeite om deze te verzilveren (1-1).

Zo leken beide ploegen met een gelijkspel aan de thee te gaan. Invaller Olaf van der Sande dacht daar echter anders over. Na slordig balverlies van Excelsior M counterde Spakenburg vakkundig naar het doel van Jean-Paul van Leeuwen. Van der Sande rondde vervolgens geweldig af in de bovenhoek (1-2).

In de tweede helft moest Excelsior M opzoek naar de gelijkmaker en trainer Corneille wisselde in de rust Redouan Omar Ouali voor Dean van Ooijen.

De eerste echte kans leek op meteen de wedstrijd te beslissen. Spakenburg dacht de 1-3 te scoren via Nick de Bondt maar scheidsrechter Van den Elzen keurde de treffer wegens buitenspel. Dit ondanks dat de assistent-scheidsrechter zijn vlag naar beneden hield.

Excelsior M leefde dus nog en ging nu echt alles of niets spelen. Corneille bracht spits Assad el Harti in de ploeg en posteerde ook verdediger Daan Smith in de voorhoede. Dit alles om de gelijkmaker te forceren.

Kort voor tijd leek deze er ook te komen toen Smith een lange bal doorkopte op El Harti die vervolgens de bal te gehaast en te hard over de uitkomende doelman Ter Wiele lobde.

Zo verloor Excelsior M nipt van Spakenburg en staat de ploeg nu op de 8e plaats van de ranglijst. Komende zaterdag reist Excelsior M af naar koploper AFC in Amsterdam. De wedstrijd begint op Sportpark Goed Genoeg om 15.30 uur.

Excelsior Maassluis – Spakenburg 1-2 (1-2)

Scoreverloop: 29. Mike Vreekamp (strafschop) 0-1, 41. Stephan Kruithof (strafschop 1-1), 44. Olaf van der Sande 1-2.

Scheidsrechter: Frank van den Elzen

Toeschouwers: 500

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Michael Poeljes (65. Walter Bennett), Daan Smith, Sefa Kurt, Robin van der Ende, Stephan Kruithof, Kevin Dercks, Giovanni da Fonseca (72. Assad el Harti), Redouan Omar Ouali (46. Dean van Ooijen), Vincent van den Berg, Marouane Afaker.

Opstelling Spakenburg: Leon ter Wielen, Barry Beijer, Tom van der Neut, Tom Oostinjen, Mike Vreekamp, Nick de Bondt (69. Nathaniel Will), Jordi Bitter, Kevin Sterling, Argjend Selimi (6. Olaf van der Sande), Youri Koelewijn (73. Tom Menting), Cendrino Misidjan.

Geel: Michael Poeljes, Daan Smith, Walter Bennett, Robin van der Ende (Excelsior Maassluis), Tom Oostinjen (Spakenburg).

Samenvatting: