Excelsior M ontvangt aanstaande zaterdag FC Lisse en dat is dit seizoen niet voor het eerst. In de eerste ronde van de KNVB-beker, aan de vooravond van het huidige seizoen, kwam de ploeg van trainer Robbert de Ruiter namelijk ook al naar Maassluis. Na een 1-1 stand namen de Lissenaren de penalty’s destijds beter en dus strandde Excelsior M al vroeg.

De tweede confrontatie in eigen huis zal Excelsior M dus graag willen winnen om revanche te nemen voor de vroege bekeruitschakeling. Bij FC Lisse zullen echter ook revanchegevoelens spelen, namelijk voor de 2-3 thuisnederlaag tegen Excelsior M in de voorgaande onderlinge competitiewedstrijd. Door doelpunten van Smally Lake, Stephan Kruithof en Daan Blij sleepte de ploeg van Jeroen Rijsdijk een broodnodige zege uit het vuur. Zowel FC Lisse als Excelsior M stond destijds dichterbij de gevarenzone dan gewenst. Dankzij deze driepunter lukte het Excelsior M als eerste van beide ploegen om de onderste regionen te verlaten. Iets dat FC Lisse inmiddels ook redelijk gelukt is. We vinden de Lissenaren terug op een elfde plaats, drie punten achter Excelsior M dat negende staat. Geen slechte prestatie voor de promovendus uit de bollenstreek.

Toch mogen de Lissenaren niet te vroeg juichen, iets dat in mindere mate ook nog voor Excelsior M geldt. De 15e plaats, een plek die aan het eind van het seizoen nacompetitievoetbal tegen degradatie betekent, is namelijk nog niet helemaal uit zicht. Heel reëel is het voor beide ploegen niet dat het nog fout gaat, toch is het voor de gemoedsrust fijn als er nog wat punten gepakt worden. Ploegen onderin verzamelen in de laatste weken doorgaans verrassende punten waardoor een inhaalslag mogelijk is. Zo zette HHC Hardenberg vorig seizoen een mooie eindsprint in waardoor het op de laatste speeldag de nacompetitie ontliep en concurrent UNA veroordeeld werd tot voor hun fatale promotie-/degradatiewedstrijden. De ploeg uit Veldhoven degradeerde namelijk naar de Derde Divisie na een nederlaag tegen Harkemase Boys. En aan die ploeg heeft FC Lisse juist weer hele fijne herinneringen. In de volgende ronde promoveerden zij namelijk ten koste van de Friezen naar de Tweede Divisie.

Kortom, beide ploegen zullen willen winnen om het laatste beetje onzekerheid over lijfsbehoud weg te nemen en een ontspannen einde van het seizoen te kunnen beleven. Beide ploegen zullen daarvoor een betere vorm moeten tonen dan afgelopen periode werd gedaan. Zowel Excelsior M als FC Lisse zitten qua resultaten namelijk niet in hun beste periode van het seizoen. FC Lisse won echter de laatste competitiewedstrijd (3-0 tegen ASV De Dijk) en toont dus vormherstel. Excelsior M verloor nipt van Kozakken Boys maar speelde doordeweeks een verdienstelijke oefenwedstrijd tegen Jong ADO Den Haag. Het werd 4-0 voor de Tricolores. Ook Excelsior M lijkt dus weer op te krabbelen.

Zowel de stand op de ranglijst, de vorm in laatste weken én de uitslagen in eerdere confrontaties dit seizoen laten dus zien dat beide ploegen elkaar weinig ontlopen. Het belooft derhalve een spannende wedstrijd te worden. Eentje die Excelsior M hopelijk winnend afsluit om zo de aansluiting met de subtop weer te vinden. Na de nipte nederlaag tegen Kozakken Boys zijn de Tricolores deze immers een beetje kwijt geraakt.

De wedstrijd begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter S. Veekamp. Tot zaterdag langs de lijn!