FC Lienden thuis is waarschijnlijk de enige wedstrijd waarbij een nederlaag leidde tot een waar volksfeest. De 2-3 nederlaag in de terugwedstrijd om het algeheel kampioenschap van 2015-2016 was, na de 0-2 uitzege, immers voldoende om de landstitel binnen te halen. Aanstaande zaterdag staat het affiche opnieuw op het programma. Aangezien het een reguliere competitiewedstrijd betreft zullen alleen drie punten ditmaal reden zijn voor gejuich op Sportpark Dijkpolder.

FC Lienden staat momenteel op de zesde plaats. De Betuweploeg heeft twee punten meer dan Excelsior M dat, na de nederlaag tegen Rijnsburgse Boys, van de vijfde naar de negende plaats is gezakt. Het staat dus weer ouderwets dicht bij elkaar in de Tweede Divisie waar het linker rijtje er wekelijks anders uit ziet. Winnen kan zomaar een plek in de top-5 betekenen, verliezen kan ervoor zorgen dat Excelsior M naar plek twaalf zakt. Opnieuw een belangrijke wedstrijd dus voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk die dit seizoen thuis nog niet verloor en met name de laatste weken uitstekende resultaten boekt in eigen huis.

FC Lienden is het de laatste weken juist een beetje kwijt. De ploeg van trainer Hans Kraaij jr. stond lange tijd in de top-3 maar moest de afgelopen twee speelronden een nederlaag slikken. Met name de 3-1 nederlaag in Tiel, tijdens de ‘Betuwederby’ met het laag geklasseerde TEC, zal pijn hebben gedaan. In de thuiswedstrijd tegen GVVV kon deze domper niet worden weggepoetst, het werd 0-3 voor de blauwen uit Veenendaal.

Dat een negatieve serie kan worden omgezet in iets positiefs, zeker in de Tweede Divisie, daar is Excelsior M de afgelopen weken wellicht het beste voorbeeld van. Na een matige start heeft de ploeg zich inmiddels in het linker rijtje genesteld en wordt er alleen nog naar boven gekeken i.p.v. naar de onderkant van de ranglijst. Er is dan ook geen enkele reden om aan te nemen dat FC Lienden wel even verslagen wordt. FC Lienden staat immers nog steeds op een zesde plaats en heeft het met Danny v.d. Meiracker één van de topschutters van de Tweede Divisie in huis. Hij maakte tot op heden elf doelpunten in dertien speelronden en moet in het topscorersklassement alleen Marciano Mengerink van Katwijk voor zich dulden.

De mannen van Jeroen Rijsdijk kunnen dus weer aan de bak! De Tweede Divisie kent namelijk geen zwakke ploegen en vergt iedere week het uiterste van de spelers en staf om resultaat te boeken. Het initiatief om de zaterdag en zondagploegen bij elkaar te voegen in één divisie mag dan regelmatig tot commentaar leiden (met name vanwege randzaken als speeltijden, promotiereglement en de samenstelling van jong-ploegen), het zorgt ook voor mooie affiches en spannende wedstrijden.

Vorig seizoen waren beide ploegen in evenwicht. In Maassluis werd het 2-2. Daan Smith en Jeremy Moreno bogen toen een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong maar FC Lienden wist in de tweede helft de gelijkmaker op het scorebord te zetten en zo een punt uit Maassluis mee te nemen. Ook in Lienden werd het gelijk. Excelsior M kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong maar zag FC Lienden in de tweede helft langszij komen. In een enerverend slot kregen beide ploegen vervolgens kans op de overwinning maar het bleef gelijk.

Gezien de stand en gezien de onderlinge historie, ook al is deze nog kort, kunnen we dus weer een spannende wedstrijd verwachten. Uw steun is daarbij, zoals altijd, van harte welkom. Om 15:30 wordt er afgetrapt. Scheidsrechter van dienst is de heer Puts. Hij floot beide ploegen nog niet dit seizoen.