Excelsior M is ook na 9 wedstrijden nog altijd ongeslagen! In een boeiende wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys werd het in Rijnsburg 0-0. De brilstand was een terechte uitslag, daar waar Excelsior M wellicht uitzicht had op een beter resultaat. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk is door dit resultaat terug te vinden op een uiterst verdienstelijke zesde plaats op de ranglijst.

Excelsior M trad in de laatste speelronde van de eerste competitiehelft aan met Elson de Rosario Almeida in de plaats van Michael Poeljes die in de afgelopen week wat ziekjes was en daardoor nauwelijks enige trainingsarbeid kon verrichten.

Het begon goed aan de wedstrijd. Met verzorgd voetbal van achteruit werd Rijnsburgse Boys teruggedrongen op eigen helft maar het kwam nauwelijks tot kansen. Rijnsburgse Boys daarentegen kwam er een aantal keren gevaarlijk uit en met Raily Ignacio en Joost Leonard in de gelederen is het dan altijd alle hands aan dek! Jesper Leerdam was echter telkens goed bij de les en was vooral belangrijk door een inzet van Joel Tillema met de voet te keren.

In de 19e minuut een voortreffelijke Excelsior M-aanval over de linkerkant met een uitgemeten voorzet van Robin van der Ende op het hoofd van Niels Redert als gevolg. Zijn kopbal verdween echter op de deklat. De rebound werd door een verdediger van “de uien” tegen de eigen paal gewerkt waardoor Rijnsburg opgelucht adem kon halen. De Excelsior M-supporters deden dat een paar minuten later toen op een inzet van Danny v.d. Vijver Robin van der Ende de bal van de doellijn wist te halen.

Het spel golfde op en neer maar de rust werd uiteindelijk bereikt met een 0-0 brilstand. Tegenvaller was het uitvallen van Kevin Dercks die overigens uitstekend vervangen werd door Kylian Berkhout!

In de tweede helft had Excelsior M al vroeg op voorsprong kunnen komen. Robin van der Ende zette goed door en probeerde Kevin Vink te bedienen. Helaas gleed Kevin op het natte veld (ook deze keer weer gewoon gras net als afgelopen week tegen Scheveningen) uit waardoor een mooie kans onbenut bleef.

Trainer Niek Oosterlee zag zijn ploeg vanaf dat moment wat beter in de wedstrijd komen. Excelsior M verloor de grip op het middenveld waardoor Rijnsburg meer de gelegenheid kreeg hun voorwaartsen te bedienen. Vaak via de luie, maar oh zo lepe spits Ignacio die in de 52e minuut dichtbij een treffer was maar zijn inzet gekeerd zag door de zeer betrouwbaar keepende Jesper Leerdam.

In de 62e minuut had een kopbal van uitblinker Daan Smith beter lot verdiend; hij zag zijn kopbal net over gaan, daar waar Niels Redert in zijn rug misschien succesvol had kunnen zijn. Beide ploegen bleven strijden voor de winst. Rijsdijk bracht met Jeremy Moreno een extra aanvaller in de ploeg maar wisselde niet veel later verdedigend door Hamit Alptekin in te brengen voor de moegestreden Ahmad Mendes Moreiro.

De wedstrijd bleef rete spannend met kleine kansjes over en weer. De grootste was voor Rijnsburgse Boys maar Jesper Leerdam wist van dichtbij een inzet van een van “de uien” met een katachtige reactie te keren. In de blessuretijd mocht Rijnsburgse Boys vanaf 23 meter een vrije trap nemen die vele geel-zwarte harten sneller deed kloppen. De verdediging van Excelsior M klaarde ook die klus waarna de voortreffelijk fluitende scheidsrechter Karreman voor het eindsignaal floot (0-0).

Excelsior M mag tevreden zijn met dit resultaat. Het zet een mooie serie neer in de afgelopen weken en wat zou het mooi zijn om het kalenderjaar 2015 af te sluiten met een overwinning op streekgenoot Barendrecht…

Zaterdag 19 december rond de klok van 16.30 zullen we weten of dat gelukt is.