Home|Wedstrijden Excelsior M 1, Wedstrijdverslag Excelsior M 1|Excelsior M en Rijnsburgse Boys delen in vermakelijke wedstrijd de punten

Excelsior M en Rijnsburgse Boys delen in vermakelijke wedstrijd de punten

De wedstrijd tussen Excelsior Maassluis en Rijnsburgse Boys kreeg geen winnaar. In een uiterst leuke wedstrijd kwamen de Tricolores in de eerste helft tot twee keer toe op voorsprong maar gingen de bezoekers met een 2-3 voorsprong de rust in. Na rust waren de betere kansen voor Excelsior Maassluis en beloonde Redouan Omar Ouali zijn eerste basisplaats van het seizoen met een fraai doelpunt. Ondanks dat invaller Soufian Charraoui nog dichtbij de winnende treffer voor Excelsior Maassluis was eindigde de wedstrijd onbeslist: 3-3.

Hoofdtrainer Dogan Corneille – hij verlengde donderdag zijn contract bij Excelsior Maassluis met één seizoen – kon in de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys weer beschikken over aanvoerder Daan Smith. Daarentegen moesten Nino van den Beemt en Giovanni da Fonseca geblesseerd toekijken vanaf de zijkant en kreeg Redouan Omar Ouali zijn eerste basisplaats van dit seizoen.

Excelsior Maassluis en Rijnsburgse Boys ontlopen elkaar de laatste seizoenen nauwelijks. Zo eindigde de laatste drie edities in Maassluis in een 1-1 gelijkspel maar lukte het de Tricolores al vijftien jaar niet om te winnen van de Uien. Daar moest uiteraard verandering in komen. En het zag er al snel goed uit voor Excelsior Maassluis.

Want al in de 8e minuut van de wedstrijd kreeg de thuisploeg een vrije trap te nemen op de rand van het zestienmetergebied nadat Vincent van den Berg door Jeroen Spruijt was neergelegd. Keeper Bradly van der Meer had zijn muur neergezet maar Daan Blij verschalkte de doelman in zijn eigen hoek en zette zodoende Excelsior Maassluis al vroeg op voorsprong (1-0).

Waar Excelsior Maassluis dus al vroeg een voorsprong had maakte Rijnsburgse Boys al snel weer gelijk. Een mislukte buitenspelval bracht Dani van der Moot in staat om alleen op doelman Jean-Paul van Leeuwen af te gaan waarna de doeltreffende spits niet faalde (1-1).

Het spel golfde de eerste helft in een hoog tempo op en neer. Niet veel later na de gelijkmaker van de bezoekers kwam Excelsior M wederom op voorsprong. Een perfecte steekpass van Daan Blij bracht Jeremy Moreno in staat om van dichtbij doelman Van der Meer wederom kansloos te laten (2-1).

Na een goed half uur spelen een discutabel moment voor het doel van Rijnsburgse Boys. Sekou Sylla werd als doorgebroken speler op het randje van het zestienmetergebied neergelegd door laatste man Masies Artien. Waar iedereen tenminste een rode kaart voor Artien verwachtte deed scheidsrechter Roel de Cock het af met een vrije trap voor Excelsior Maassluis en deelde hij geen kaart uit. Later gaf de leidsman toe vergeten te zijn wie de overtreding beging.

Rijnsburgse Boys zwijnde en had in de slotfase nog meer geluk toen eerst Sekou Sylla een slap schot van Bram Ros ongelukkig van richting veranderde waardoor Jean-Paul van Leeuwen kansloos was (2-2) en vijf minuten later scheidsrechter De Cock een duw in de rug van Anthony van Dongen op Daan Blij onbegrijpelijk over het hoofd zag waardoor uiteindelijk Bram Ros met het nodige fortuin zelfs de 2-3 op het scorebord kon zetten.

In de tweede helft moest Excelsior Maassluis zich herpakken en ging het opzoek naar de gelijkmaker. Na 66 minuten spelen kreeg de ploeg van Dogan Corneille loon na werken. Jeremy Moreno kreeg de bal in het strafschopgebied van de Rijnsburgers en legde de bal klaar voor de inlopende Redouan Omar Ouali. De kleine linkspoot knalde de bal heerlijk in het uiterste hoekje van de verre benedenhoek in het doel (3-3).

Vanaf dat moment was de wedstrijd weer volledig open. Het team van trainer Henk Wisman probeerde via hoge voorzetten gevaarlijk te worden maar doelman Jean-Paul van Leeuwen was heer en meester in de lucht. Dit tot afgrijzen van de vele supporters uit Rijnsburg. Zij zagen dat hun team het weer traditioneel lastig had tegen Excelsior Maassluis en konden in de slotfase opgelucht ademhalen toen invaller Soufian Charraoui bijna de winnende treffer voor Excelsior Maassluis maakte. Zijn schot ging net voorbij de verkeerde kant van de paal.

Na vier minuten blessuretijd eindigde Excelsior Maassluis tegen Rijnsburgse Boys wederom in een gelijkspel. Het publiek – dat een zeer aantrekkelijke en spannende wedstrijd kreeg voorgeschoteld – werd de grote winnaar. Beide teams konden achteraf tevreden zijn met de puntendeling.

Aanstaande zaterdag speelt Excelsior Maassluis de uitwedstrijd tegen Spakenburg. De wedstrijd aan de blauwe zijde van Sportpark De Westmaat begint om 15.00 uur.

Interviews:
Bekijk hier de reactie van Dogan Corneille
Bekijk hier de reactie van Redouan Omar Ouali

Samenvatting:
Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:
Bekijk hier de wedstrijdfoto’s

Karakteristieken:

Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys 3-3 (2-3)

Scoreverloop: 8. Daan Blij 1-0, 15. Dani van der Moot 1-1, 19. Jeremy Moreno 2-1, 39. Sekou Sylla (e.d.) 2-2, 45. Bram Ros 2-3, 66. Redouan Omar Ouali 3-3.

Scheidsrechter: Roel de Cock

Toeschouwers: 700

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Stephan Kruithof, Redouan Omar Ouali, Daan Blij, Vincent van den Berg (67. Milton Klooster), Jeremy Moreno (77. Soufan Charaoui), Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt.

Opstelling Rijnsburgse Boys: Bradley van der Meer, Masies Artien, Thomas Bakker, Jordy Strooker, Bram Ros, Jeroen Spruijt, Bert Koomen, Joel Tillema (82. Roderick Gielisse), Dani van der Moot, Anthony van Dongen (78. Jeffrey Jongeneelen), Jairo Schet (78. Furhgill Zeldenrust).

Geel: Daan Blij, Dogan Corneille (trainer), Daan Smith (Excelsior Maassluis), Bert Koomen, Jordy Strooker, Thomas Bakker (Rijnsburgse Boys).

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof
2019-11-10T20:24:21+01:009 november 2019|