Spelen tegen Lienden roept bij iedere Excelsior M-aanhanger warme herinneringen op. Niet alleen vanwege trainer Hans Kraaij (die nog altijd bij jong en oud zeer populair is en voor aanvang wedstrijd de kampioensschaal aan Excelsior M B1 uitreikte), maar natuurlijk vooral vanwege het onderlinge treffen in de strijd om de landstitel in 2016.

Een affiche dus die op voorhand tot de verbeelding sprak.

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte vanwege het overlijden van Cees Moerman. Cees was een trouw supporter van het eerste elftal, was een fanatiek klaverjasser maar vooral een fijn mens. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en wensen hun veel sterkte in de komende tijd!

Jeroen Rijsdijk moest (weer) flink puzzelen om uiteindelijk een gedegen elftal binnen de lijnen te brengen. Sefa Kurt (geschorst)  Niels Redert en Vincent v.d. Berg (allen geblesseerd) ontbraken aan de aftrap. Dit keer wel Jeremy Moreno in de ploeg. Na lang blessureleed keerde hij terug in het basisteam en werd na afloop meteen uitgeroepen tot ‘Man of the Match’. Een lekkere binnenkomer voor Jeremy die met genoegen zijn prijs in ontvangst nam.

In de eerste 20 minuten was het van beide kanten vooral aftasten geblazen. Lienden was wel wat meer in balbezit en was het meest gevaarlijk. Vooral topscorer Loukili deed van zich spreken want hij was met afstand degene die bij de “gele brigade uit de Betuwe” voor gevaar zorgde.

Zo ook in de 20e minuut toen hij de bal kon voorgeven op de boomlange spits Danny van den Meiracker die eenvoudig kon binnen tikken (0-1).

Het duurde echter niet lang voordat Excelsior M iets terug deed al kwam de gelijkmaker volkomen onverwachts uit de lucht vallen. Daan Smith kon een corner van Stephan Kruithof makkelijk binnen schieten. Twee minuten later kwam Excelsior M zelfs op voorsprong. Jeremy Moreno schoof een doorkopbal van Kevin Vink achter doelman Jan Schimmel (2-1).

Binnen vier minuten deed Excelsior M dus de wedstrijd kantelen en vanaf dat moment werd de wedstrijd aantrekkelijk.
Lienden werd agressiever waardoor er op het middenveld prachtige duels werden uitgevochten die door scheidsrechter den Elzen steevast goed beoordeeld werden.
Excelsior M ging mee in de strijd en dat was in de afgelopen weken wel eens anders. Zo ontstond er dus een aantrekkelijke pot voetbal die tot aan de rust geen treffers meer opleverde.

Het tweede bedrijf was over de 45 minuten beter dan het eerste. Excelsior M probeerde de voorsprong uit te bouwen; Lienden wilde de gelijkmaker binnen slepen. De agressie in het spel van beide ploegen ging soms wat over het randje. Flinke opwinding aan de kant van Excelsior M toen Loukili Robin van der Ende met een elleboog vol in het gezicht raakte. Den Elzen trok geel en voor Loukili was toen eigenlijk de wedstrijd gedaan. Hans Kraaij wisselde zijn sterspeler terecht want als hij hem had laten staan was rood onvermijdelijk geweest gezien de irritatie waarmee hij op dat moment speelde. Er was sprake van enige opluchting toen Loukili gewisseld werd maar zijn vervanger bleek minstens zo gevaarlijk. Mo Ajiach maakte zijn opwachting en was meteen verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Zijn passeeractie aan de rechterzijde van het veld bracht de bal bij Wouter de Vogel (ook al een invaller) die vanuit de draai kon binnenschieten (2-2).

Het restant van de wedstrijd was lekker om naar te kijken. Excelsior M was een aantal keren gevaarlijk, vooral via Daan Blij. Hij was het die de Lienden-verdediging tot wankelen bracht maar uiteindelijk bleef het dus bij een 2-2 eindstand.

Na afloop waren beide trainers wel tevreden met het punt. Een objectieve toeschouwer zou niet anders hebben geoordeeld.