De twee smaakmakers van het afgelopen seizoen in de Topklasse maakten er op sportpark Dijkpolder een interessante wedstrijd van met uiteindelijk een puntendeling tot gevolg. Het enige waar het aan ontbrak in deze wedstrijd waren de doelpunten; qua kansenverdeling ging de wedstrijd gelijk op zodat geen van beide ploegen de winst verdiende. Beide ploegen consolideren hun positie op de ranglijst en zijn terug te vinden in de middenmoot.

Sander de Brito Roque floot op het vertrouwde aanvangstijdstip van 14:30 uur beide ploegen in gang op een warm sportpark Dijkpolder waarbij Katwijk in de beginfase net iets feller was dan de ploeg van Jeroen Rijsdijk die, net als in de afgelopen week, flink moest puzzelen in zijn basisopstelling.

Quinten Albertus maakte voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in de basis. Robin van der Ende haakte afgelopen donderdag toch weer af en Niels Redert moest starten vanaf de bank. De ploeg oogde desalniettemin fit en gretig en nam na 10 minuten het heft in handen. Het gevaar kwam met name over de rechterkant waar Elson do Rosario Almeida en Vincent v.d. Berg een aantal keren gevaarlijk doorkwamen. Het leidde tot mogelijkheden die nauwelijks kansen genoemd konden worden.

Ook Katwijk kwam een aantal keren gevaarlijk door waarbij Marciano Mengerink het “handenbindertje” was voor de (solide) defensie van Excelsior M.
In de slotminuut voor rust beleefden de ruim 800 toeschouwers eigenlijk pas voor het eerst een spannend moment toen uit een vrije trap van Katwijk buiten de zestien de bal werd voorgebracht en een van de Katwijkers de bal overduidelijk met de hand verlengde op Mike van den Ban die vervolgens (in buitenspelpositie) op de paal schoot. Heel Excelsior M appelleerde bij de handsbal en vergat vervolgens van den Ban. Gelukkig werd het geen treffer maar het arbitrale trio, met name de grensrechter aan de tribune-zijde, had de situatie onvoldoende in de peiling!
Daarmee brak een ruststand van 0-0 aan.

In de tweede helft verliep het spel vergelijkbaar als dat van het eerste bedrijf. Katwijk was over de tweede 45 minuten misschien iets beter maar Excelsior M kende verdedigend nauwelijks problemen. Aanvallend was het aan Maassluisse zijde moeilijk en lastig voetballen; het was daarom logisch dat Daniel Furtado werd vervangen door Adair Lopes Veiga. “Ada”was meteen verrassend want hij bracht een Katwijk-verdediger dermate in het nauw dat deze de bal met de hand beroerde. Echter ook nu zag de scheidsrechter geen opzet in het spel waardoor ook deze kans niets opleverde.

De moegestreden Quinten Albertus werd in de 75e minuut vervangen door Niels Redert maar ook hij kon geen potten breken. Tegenvaller voor Excelsior M was het uitvallen van “Man of the Match” Hamit Alptekin. Hij werd verdienstelijk vervangen door Michael Poeljes.
Beide ploegen zetten in de slotfase nog aan met de beste kans voor “Ada”. Een splijtende pass van Kevin Vink werd knap aangenomen met een schot op de paal tot gevolg.

Het dus zomaar een overwinning kunnen worden voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk maar zoals gezegd verdiende de wedstrijd geen winnaar. Beide trainers waren dan ook tevreden met het punt en kunnen weer uitkijken naar volgende week.

Excelsior M speelt dan op het mooie Kasteel tegen Jong Sparta.