Aanstaande maandag staat dan echt de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Excelsior M en vv Brielle treden aan op Sportpark Polder Albrandswaard (SV Poortugaal) om te bepalen wie er aan de haal gaat met de Voetbal Rijnmond Cup. Het zou voor Excelsior M de tweede titel op rij zijn nadat vorig seizoen de finale tegen Smitshoek werd gewonnen. Bovendien kan trainer Dogan Corneille, na het behalen van de tweede en derde periode in de Tweede Divisie, zijn eerste tastbare prijs pakken als trainer van de Tricolores. Het zou een mooie kers op de taart zijn in een fantastisch verlopen seizoen.

Tegenstander Brielle is, op voetbalgebied althans, een onbekende voor Excelsior M. Waar reserve- en jeugdelftallen nog wel eens tegen elkaar uitkomen spelen beide hoofdmachten doorgaans niet tegen elkaar. Behoudens een enkele oefenwedstrijd en een gastoptreden bij de Maassluis Cup is er tussen beide ploegen dus geen noemenswaardige onderlinge historie.

Brielle, doorgaans uitkomend in het rood wit, eindigde dit jaar op de 7e plaats in de zaterdag eerste klasse en is op papier dus de underdog. Toch schopte de ploeg van trainer Rieborn het niet voor niets tot de finale. De oefenmeester van Brielle gaf afgelopen week aan deze finale te zien als een kans om “nog wat glans aan het seizoen te kunnen geven”. Excelsior M zal de winst dus niet cadeau krijgen.

De route naar de finale voor Brielle verliep via LMO (3-0), GOZ (9-1), FC Vlotbrug (3-1), Xerxes (3-3, door na strafschoppen), Neptunes-Schiebroek (5-1) en Excelsior’20 (4-3). De ploeg toonde dus de gehele campagne aan over scorend vermogen te beschikken en schakelde met Xerxes bovendien een team uit dat een klasse hoger uitkomt.

Excelsior M, dat als Tweede Divisionist automatisch tot de favorieten behoort, had ook een vrij eenvoudige route. Achtereenvolgens Sparta AV (3-0), HWD (12-2), Zwaluwen (7-1), Jodan Boys (3-2), ASWH (4-1) en Smitshoek (3-1) werden aan de zegekar gebonden.

De aftrap is om 15:00 maar voor de echte fijnproevers zijn er op eerdere tijdstippen ook al finales te bekijken. Alle finales in de verschillende jeugdcategorieën vinden namelijk plaats op hetzelfde terrein en worden verspreid over de dag gespeeld. Vanuit de jeugd van Excelsior M zijn er dit jaar geen afgevaardigden, de echte Tricolores fans zullen dus hun voldoening moeten halen uit de hoofdmacht.

Laten we voor Excelsior M in ieder geval hopen dat het mooie seizoen waardig af wordt gesloten met een gewonnen finale. De spelers en technische staf zullen gemotiveerd zijn, voor hen staat er weer een mooie hoofdprijs op het spel. Opnieuw krijgt de winnaar namelijk een compleet verzorgd trainingskamp in de Spaanse zon.

We rekenen erop u weer langs de lijn te zien, hopelijk in een lekker Pinksterzonnetje. Tot maandag!

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jasper Koogje
Foto: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof