De bekerdroom van Excelsior Maassluis is voor dit seizoen voorbij. De ploeg van trainer Dogan Corneille ging voor een uitverkocht Sportpark Dijkpolder met 0-4 eervol onderuit tegen Landskampioen PSV.

Excelsior Maassluis begon goed aan de wedstrijd tegen PSV. Al na een halve minuut veerden de 3.200 supporters voor het eerst op toen Marouane Afaker de bal met een volley maar net over het doel van keeper Eloy Room schoot.

Het lukte vervolgens een kwartier om de Eindhovenaren, die vooral aantraden met spelers die normaal veelal op de reservebank zitten, van scoren af te houden. Een strakke lage voorzet van rechtsback Jordan Teze werd simpel binnen getikt door Cody Gakpo.

De eerste helft bleef vervolgens lang spannend en gezegd moet worden dat de Tricolores zeer verdienstelijk partij boden aan de regerend Landskampioen. Het was dan ook zuur te noemen dat vlak voor het rustsignaal onnodig de tweede tegentreffer van de avond viel. Het was uiteindelijk Trent Sainsbury die met het hoofd de bal achter keeper Jean-Paul van Leeuwen kreeg.

In de tweede helft was het vooral eenrichtingsverkeer. De bezoekers hadden de overhand en de krachten bij de Tricolores verdwenen langzaam. Ondanks dit feit hield de verdediging van Excelsior Maassluis lang stand en hoopte iedereen op Sportpark Dijkpolder, uitgezonderd de 200 aanwezige PSV-supporters, op de aansluitingstreffers zodat de wedstrijd weer spannend zou worden.

Zo ver kwam het niet want in de slotfase besliste PSV de wedstrijd definitief. Eerst was het invaller Ramon Lundqvist die vanuit een bijna onmogelijke hoek de 0-3 op het scorebord wist te brengen. Amper vijf minuten later mocht ook Nicolas Isimat-Mirin een doelpunt scoren met zijn hoofd.

Na precies 90 minuten floot scheidsrechter Jeroen Manschot, die een makkelijke wedstrijd had, voor het eindsignaal van deze speciale bekerwedstrijd. Vervolgens bleef het nog lang onrustig op Sportpark Dijkpolder en kon iedereen terugkijken op een zeer geslaagde avond.

Komende zaterdag hervat Excelsior Maassluis de competitie met een uitwedstrijd tegen VV Katwijk. De wedstrijd tegen de regerend kampioen van de Tweede Divisie begint om 15.30 uur op Sportpark De Krom.

Excelsior Maassluis – PSV 0-4 (0-2)

Scoreverloop: 15. Cody Gakpo 0-1, 43. Trent Sainsbury 0-2, 69. Ramon Lundqvist 0-3, 73. Nicolas Isimat-Mirin 0-4.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Toeschouwers: 3.200

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Sefa Kurt, Milan van Ewijk, Daan Smith, Robin van der Ende, Sekou Sylla (54. Niels Redert), Stephan Kruithof, Kevin Dercks, Vincent van den Berg (79. Assad el Harti), Marouane Afaker, Daan Blij (76. Dean van Ooijen).

Opstelling PSV: Eloy Room, Trent Sainsbury, Jordan Teze, Aziz Behich, Nicolas Isimat-Mirin, Bart Ramselaar, Erick Gutiérrez, Michal Sadilek, Donyell Malen (62. Ramon-Pascal Lundqvist), Cody Gakpo (76. Matthias Verreth), Mauro Júnior.

Gele kaarten: Milan van Ewijk, Stephan Kruithof (Excelsior Maassluis), Aziz Behich, Michal Sadilek (PSV).

Samenvatting: