Excelsior M heeft is in de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg wederom een nederlaag moeten slikken.  Net als vorige week tegen IJsselmeervogels werd er na een 1-0 ruststand met 2-0 verloren. Het betekende de eerste nederlaag ooit voor de Tricolores op Sportpark De Boshoek.

Net als de afgelopen weken keek Excelsior Maassluis al vroeg tegen een achterstand aan. Een lage strakke voorzet van Rick Hemmink werd simpel binnen gelopen door spits Rob van der Leij.

Wederom liepen de Tricolores dus snel achter de feiten aan. Dit ondanks dat Excelsior Maassluis de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Marouane Afaker profiteerde bijna na een onoplettendheid in de Hardenbergse verdediging. De aanvaller schoot de bal via een HHC-er in het zijnet.

Na de openingstreffer van HHC Hardenberg kreeg Excelsior Maassluis diverse malen de kans om de gelijkmaker te produceren. Zo schoot Stephan Kruithof een vrijetrap op de buitenkant van de paal, kon Daan Smith net niet zijn hoofd achter een voorzet van Daan Blij zetten en zag Marouane Afaker zijn doelpunt afgekeurd worden na vermeend hands van Vincent van den Berg.

Na rust ging Excelsior Maassluis op jacht naar de gelijkmaker. Uiteraard moest het wel blijven oppassen voor de gevaarlijke omschakeling van de thuisploeg. Nadat Sekou Sylla te slap uithaalde in de korte hoek, Marouane Afaker zijn schot van 20 meter overgetikt zag worden en Kevin Dercks niet vol de bal raakte recht voor het doel kwam HHC Hardenberg makkelijk aan een strafschop.

Sekou Sylla gleed ongelukkig uit en toucheerde daarbij ligt de bal. Scheidsrechter Bronsvoort legde de bal op de stip. Gelukkig kon keeper Jean-Paul van Leeuwen de slecht ingeschoten penalty van Shkodran Metaj uit het doel tikken.

Hierdoor bleef het spannend en was het in de volgende aanval weer Excelsior Maassluis dat gevaarlijk wist te worden via verdediger Milan van Ewijk. Schuin voor het doel schoot Van Ewijk op de voeten van doelman Ramon Nijland. De zoveelste kans die de Tricolores pijnlijk om zeep wisten te helpen.

De beslissing viel vervolgens aan de overkant. Een perfecte counter zorgde ervoor dat Sargon Gouriye er vandoor kon gaan. De snelle aanvaller legde vervolgens de bal perfect breed op de meegelopen Van der Leij, die vervolgens zijn tweede van de middag maakte.

Zodoende liep Excelsior Maassluis wederom tegen een nederlaag aan. Er werden genoeg kansen gecreëerd maar telkens zonder resultaat. Komende zaterdag is er kans op revanche als de thuiswedstrijd tegen Barendrecht op het programma staat. De wedstrijd begint om 15.30 uur op Sportpark Dijkpolder.

HHC Hardenberg – Excelsior Maassluis 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 10. Rob van der Leij 1-0, 79. Rob van der Leij 2-0.

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort

Toeschouwers: 975

Opstelling HHC Hardenberg: Kevin Gortz, Koos Werkman, Ashwin Manuhutu, Joel Amakodo (69. Glenn Kobussen), Sargon Gouriye, Rob van der Leij, Rens van Benthum (82. Vincent Schmidt), Rick Hemmink (75. Jurjan Mannes), Danny Bouws, Ramon Nijland, Shkodran Metaj.

Opstelling Excelsior M: Jean Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Niels Redert, Marouane Afaker, Stephan Kruithof (79. Assad el Harti), Daan Blij, Vincent van den Berg (63. Dean van Ooijen), Kevin Dercks, Sekou Sylla (71. Walter Bennett), Milan van Ewijk.

Geel: Shkodran Metaj (HHC Hardenberg).

Samenvatting