Vooraf had menigeen getekend voor een gelijkspel tegen Barendrecht. Zij hadden namelijk in de openingswedstrijd tegen Stedoco een eclatante zege geboekt (0-4) en voerden na de eerste speelronde zelfs de ranglijst aan. Excelsior M kende zoals we inmiddels weten een slechte seizoenstart door gelijk te spelen tegen promovendus DVS’33. (3-3).

Wie de wedstrijd afgelopen zaterdag op sportpark De Bongerd heeft gezien moet tot de conclusie zijn gekomen dat Excelsior M Barendrecht heeft laten ontsnappen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Serik nam Excelsior M het initiatief en zette Barendrecht op eigen helft vast. Prima storend werk van onze voorwaartsen leidde tot veelvuldig balverlies en dus tot kansen voor Excelsior M. Ahmad Mendes Moreira had de kans op de openingstreffer maar zijn schot werd een prooi voor Barendrecht doelman van Splunter.

Ook Kevin Dercks was dichtbij een treffer maar zijn schot vloog net langs de verkeerde kant van de paal. Barendrecht kwam gaandeweg de eerste helft beter in zijn spel maar kon nooit echt dreigend worden. Hoe zuur was het toen het plotseling de leiding nam. Een hoge bal in het centrum leidde tot balbezit voor Melvin Winterberg die de bal schitterend achter Jesper Leerdam joeg (1-0).

Excelsior M had even tijd nodig om die teleurstelling te verwerken maar pakte al snel de draad weer op. Ahmad Mendes Moreira omzeilde handig de buitenspelval en kwam oog in oog met doelman van Splunter die geen antwoord had op de passeerbeweging van de Excelsior M aanvaller.

Althans… hij had wel een antwoord maar dat had niets met voetbal te maken. De sluitpost kon niets anders dan Ahmad op onreglementaire wijze stuiten met een blessure en een rode kaart tot gevolg. Barendrecht moest verder met 10 man en bracht keeper Roy Rondeltap als vervanger.
Excelsior M rook bloed en zette nog maar eens aan maar helaas bleef tot aan het rustsignaal de 1-0 voorsprong voor Barendrecht op de borden staan. Kevin Vink had daar vlak voor de thee iets aan kunnen doen maar zijn kopbal op een afgemeten voorzet van Robin van der Ende trof verdween aan de verkeerde kant van de paal.

Na rust was het een en al Excelsior M dat de aanval zocht. Barendrecht had moeite om van de eigen helft te komen en was het wachten op de aansluitingstreffer. Die kwam er, diep in de tweede helft,  maar daar had de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk wel een penalty voor nodig.
Vincent v.d Berg werd in de zestien neergehaald en dus kon Stephan Kruithof gaan aanleggen voor zijn derde competitietreffer. Stephan faalde niet en bracht zijn ploeg langszij (1-1).

Excelsior M kreeg na de gelijkmaker kans op meer. Zo had Vincent v.d Berg een geweldige kans toen hij vlak voor Rondeltap de bal op de slof kon nemen maar helaas verdween zijn inzet in de ballenvanger. Scheidsrechter Serik, die overigens prima floot, vond het na 94 minuten genoeg waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Barendrecht mocht zich daarmee gelukkig prijzen; Excelsior M deed zichzelf te kort.

Zaterdag a.s. een mooi affiche. Spakenburg komt op bezoek. Een wedstrijd die voor beide ploegen enorm belangrijk is want een eventuele overwinning zou aansluiting betekenen bij de kopgroep in de rangschikking. Om 14.30 uur wordt afgetrapt.